Alman piliç devi bin kişiye istihdam yaratacak

Güncelleme Tarihi:

Alman piliç devi bin kişiye istihdam yaratacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2009 16:36

Alman piliç zinciri Wienerwald Türkiye'de 2010 yılında bin kişiye istihdam sağlayacak.

Haberin Devamı

Wienerwald'ın Türkiye haklarını alan Ahmet Kökler yaptığı yazılı açıklamada, Alman fast food zincirini Türkiye'ye getirmek için Haziran 2007'de düğmeye bastıklarını, uzun bir görüşme sürecinden sonra Wienerwald'ın dünyaya yeniden açılma planının ilk halkası olmayı başardıklarını belirtti.

Ekonomik kriz dönemlerinde özellikle evlere servis de yapan fast food sektörünün büyüme gösterdiğine işaret eden Kökler, şunları kaydetti:
“Kriz, fırsatları da beraberinde getiriyor. Kriz öncesinde yaptığı fizibilite çalışmasına göre, yatırım maliyetimiz kriz döneminde yüzde 42 oranında düştü. En önemli maliyet kalemlerinden biri olan mağaza kiralarında yüzde 20-30 arasında bir gerileme oldu. Ayrıca, hava parası da ya kalktı ya da yarı yarıya düştü.”
İlk etapta 2,5 milyon avroluk bir yatırım yapacaklarını belirten Kökler, İstanbul'da 10, Bursa'da 1 restoranı devreye soktuklarını, özellikle 12 büyük şehirde restoran açmak istediklerini bildirdi.

Haberin Devamı

Kökler, “Bin kişiye istidam yaratacağız. 2010 sonunda ise restoran sayısı 50, yatırım miktarı ise 3,8 milyon avroya ulaşacak” dedi.
Ağırlıklı olarak restoranların kendilerine ait olacağını ifade eden Kökler, franchising de vereceklerini, mini, midi ve maxi olmak üzere üç tip restoran bulunacağını, minilerin sadece paket servis hizmeti vereceğini kaydetti.

Kökler, “Midiler ise geçerken uğrayacağınız bir nokta olacak. Maxiler de metre kare olarak en büyük restoranlarımız olacak. 50 restorana ulaştığımızda günde 200 bin tavuk satmayı hedefliyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!