Alman mobilya devi Türkiye'de

Güncelleme Tarihi:

Alman mobilya devi Türkiyede
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2010 17:15

Mobilya endüstrisinin Alman aksesuar şirketi Hettich, dünyadaki 37'inci şirketini Türkiye'de kurdu.

Hettich Şirketler Grubu Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Wolfgang Steib, düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'yi, Ortadoğu ve Türk Cumhuriyetleri arasında merkezi bir bağlantı noktası olarak gördüklerini ifade ederek, burada kurdukları şirket ile bu coğrafyadaki müşterilerinin talep ve isteklerine artık daha iyi cevap verebileceklerini söyledi.

Steib, pazar bilgilerinin ve potansiyellerinin sistematik olarak tespit edilmesinin şirketin stratejik yönelimi için önemli olduğunu vurgulayarak, “Mutfak/banyo, oturma/yatak odası ve ofis mobilyaları alanında, Türkiye çok önemli bir pazar. Türkiye'deki şirketimizi kurmaya karar vermemizde pazarın önemi ile birlikte olumlu ekonomik gelişme ve Türkiye nüfusunun potansiyeli de etkili oldu” diye konuştu.

Ürettikleri aksesuarların ön panellerin arkasında göze batmadan mobilyaları fonksiyonel ve çekici kıldığını belirten Steib, Türkiye'de ofis ve showroom kurarak işe başladıklarını, bundan sonraki adımlarının kendi depolarını kurmak olacağını bildirdi.

“HEDEFİMİZ 15 MİLYON AVRO CİRO”

Hettich Türkiye Genel Müdürü Kemal Bayram da mobilya sektörünün Türkiye ekonomisinin lokomotiflerinden biri olduğuna işaret ederek, bu yıl sektörün 7,5 milyar dolar iç pazar, 1,6 milyar dolarlık da ihracat büyüklüğüne ulaşmasının beklendiğini kaydetti.

Bayram, sektörde 29 bin üretici, 32 bin perakendeci olmak üzere 60 bini aşkın firmanın faaliyet gösterdiğini, ayrıca büyüyen otel segmentinin de mobilya endüstrisi için ek bir şans sunduğunu ifade ederek, “Büyüyen bu pazarda biz de büyüyeceğimize inandığımız için Türkiye'de kendi şirketimizi kurma kararı aldık. Türkiye'de bugün itibariyle 10 milyon avro olan ciromuzu 2011'de 15 milyon avroya çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.

Şirket merkezinin İstanbul'un Dudullu semtinde, Modoko Mobilyacılar Sitesi'ne yakın olduğunu bildiren Bayram, kasım ayı içinde bin metrekare kullanım alanı olan Hettich Türkiye şirket merkezinin resmi açılışını gerçekleştireceklerini, 8 katlı merkezde bir showroom bulunduğunu kaydetti.

Verilen bilgiye göre, mobilya sektörüne yönelik menteşe, çekmece ve ray, sürgü sistemleri, katlanır kapı mekanizmaları ve kiler sistemleri üreten Hettich, İstikbal, Doğtaş, Yataş, Tepe, Kilim ve Lazzoni gibi Türkiye mobilya sektörünün önde gelen firmalarına 10 yılı aşkın süredir hizmet veriyor.

Dünya genelinde 7 bine yakın çalışanı, yıllık 800 milyon avro cirosu olan Hettich Şirketler Grubu, 37 bağlı kuruluşu ve çok sayıdaki temsilciliği ile 100'ün üzerinde ülkede faaliyet gösteriyor. Hettich'in 4'ü Almanya'da olmak üzere 10 üretim tesisi bulunuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!