Alman kadın, animatöre âşık oldu, karşılıksız kalınca parasını istedi

Güncelleme Tarihi:

Alman kadın, animatöre âşık oldu, karşılıksız kalınca parasını istedi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2009 00:00

Tatile giden pek çok turistin ilginç olaylar nedeniyle tatil masraflarını geri istediği biliniyor. Ancak ismi açıklanmayan bir Alman kadının ‘gerekçesi’ duyanları şaşkına çevirdi.

Haberin Devamı

Bu olayın kahramanı, ‘Tatil yaptığım yerde çalışan animatör aşkıma karşılık vermedi’ diye mahkemeye gidince, Alman “Berliner Morgenpost” gazetesine haber oldu.
Başka bir kadınla ilgilendi
Gazetede yer alan habere göre bu olay şöyle gelişti: “Alman kadın, aynı yerde daha önce yaptığı tatil sırasında bir animatörle arkadaşlık etti. Bu nedenle bir kez daha aynı yere gitti. Ancak animatör bu kez başka bir kadınla ilgilendi. Alman turist kadın da bunun üzerine seyahat acentesinden tatil masraflarının tümünün iade edilmesini istedi. Ancak mahkeme bu talebi reddetti.”
Hava rüzgarlı, deniz dalgalı
Bir başka olay ise Alman turisti kızdıran olay tamamen doğayla ilgili. Habere göre, Wiesbaden kentinden Seyşeller’e ailesiyle birlikte tatil yapmaya giden bir Alman turist, havanın sürekli rüzgarlı ve denizin dalgalı olması nedeniyle 27 bin Euro’luk tatil masrafının 4’te birinin iadesi istedi. Çocuklarının bir gün bile denizde gözlük ve şnorkelle yüzememelerinden şikayetçi olan bu kişinin, davasının sürdüğü belirtildi.
Evlenirken acente uyarmadı
Habere konulan olan bir başka Alman turistin gerekçesi ise evlilik. ABD’nin Las Vegas kentinde kız arkadaşıyla evlendiğini belirten bu turist, bu evliliğin Almanya’da da geçerli olduğunu bilmediği için seyahat acentesini suçladı. Bu konuda kendisini uyarmadığı gerekçesiyle seyahat acentesinden tazminat talep ettiği belirtilen bu Alman’ın talebi de reddedildi.
Otel yerine yaşlılar yurdu
Haberde istediği tazminatı alabilenlere de yer veriliyor. Bu örneklerden biri Almanya’dan Brezilya’ya tatil için giden bir grup yaşlı turistin başına gelenler. Bu grubun tatil masraflarının kendilerine iade edilmesini istemelerinin nedeni, kendilerine vaadedildiği gibi 4 yıldızlı bir otel yerine bir yaşlılar yurduna yerleştirilmesi. Bu şikayet sonucunda ise her birine 500 milyon Euro tazminat aldığı belirtildi.

Haberin Devamı

Tatilcilerin ilginç tazminat talepleri

Tatile giderken uçuş sırasında bir plastik torbaya bastım. Ayağım kaydığı için uçakta yere düştüm. Bu nedenle 10 bin Euro tazminat istiyorum.
Dubai Havaalanı’nda, acente görevlisi tarafından uyandırıldıktan sonra tekrar uyuyarak uçağı kaçırdım. Seyahat acentesi bana 1000 Euro tazminat ödemeli.
Tatil sırasında çok horladığım için eşim odadan kovdu. Bu yüzden kendime ayrı bir oda tutmak zorunda kaldım. Bunun parasını seyahat acentesi ödemeli.

 

 

 

 

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!