Alman devi ABD'ye 157 milyon dolar ödeyecek

Güncelleme Tarihi:

Alman devi ABDye 157 milyon dolar ödeyecek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2017 11:39

ABD’deki emisyon davasında Alman otomobil üreticisi olan Volkswagen’in 10 Amerikalı eyalet ile anlaştığı öğrenildi.

Haberin Devamı

ABD’deki emisyon davasında Alman otomobil üreticisi olan Volkswagen’in 10 Amerikalı eyalet ile anlaştığı öğrenildi. Alman otomobil üreticisi Volkswagen 157 milyon dolar ödemeyi kabul ederek 10 Amerika eyaleti ile anlaştı.

Volkswagen’den yapılan açıklamaya göre, şirketin ürettiği dizel araçlarda emisyon testlerini manipüle eden bir yazılım kullanarak çevreyi kirletmesi nedeni ile, Amerika Birleşik Devletlerinin 10 eyaletine 157 milyon dolarlık tazminatı ödemeyi kabul ettiği bildirildi. Bahsi geçen tazminat dahilinde Volkswagen; ABD'nin Connecticut, Delaware,  Maine, Massachusetts, New York, Oregon, Pennsylvania, Rhode Island, Vermont ve Washington eyaletlerine ödeme yapacak.

Volkswagen şirketi geçen yıl da dizel araçlarının çevreyi kirletmesi nedeni ile Avrupa Birleşik Devletlerinin 44 eyaletine toplam 603 milyon dolar ödemeyi kabul etmişti.

Haberin Devamı

Alman otomobil üreticisi olan Volkswagen, Amerika Birleşik Devletlerine ve federal regülatörlere de toplam 4,3milyar dolar ceza ödemeyi öngören ilgili anlaşmayı 10 Ocak tarihinde imzalayarak, emisyon davasında bulunan tüm suçlamaları da 10 Mart itibariyle kabul etmişti. Volkswagen şirketinin dünya genelinde 11 milyon dizel aracında emisyon testlerini yanıltıcı bir yazılım kullandığı, bu zamana kadar bu araçların geri çağrılma, tamir edilme maliyetleri ile birlikte ödemiş olduğu tazminat ve cezalar toplamda 25 milyar dolarlık bir harcamayı bulduğu düşünülüyor. Şirketin dava süresince sistemi devre dışı bırakan yazılım yüklendiğini kabul etmesinin ardından şirket CEO’su Martin Winterkorn görevinden ayrılmak zorunda kalmıştı.

Açılan davada, Alman savcılar dizel emisyon testlerinde usulsüzlük yaptığı ortaya çıkan Volkswagen firmasının yöneticisi Hans Dieter Poetsch'i hakkında da piyasayı manipüle ettiği şüphesi ile bir soruşturma başlattılar. 

BAKMADAN GEÇME!