Alışveriş ve turizm birlikte canlanacak

Güncelleme Tarihi:

Alışveriş ve turizm birlikte canlanacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2008 10:46

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile işbirliği yaparak, turizmin ve ticaretin canlandırılması amacıyla, İstanbul, Antalya, İzmir ve Ankara'da 15 Martta başlayacak bir “Shopping Fest” (Alışveriş Festivali) düzenleneceğini bildirdi.

Taşbaşı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile birlikte üzerinde çalıştıkları projeyle, hem turizmi, hem de ticareti bir arada canlandırmayı amaçladıklarını kaydetti. Türkiye'nin komşuları olan ülkelerde 400 milyon nüfus bulunduğuna değinen Taşbaşı, şöyle konuştu:
“Türkiye'nin komşusu olan ülkelerdeki 400 milyon insana hem ucuz tatil, hem de ucuz alışveriş imkanı sağlamak üzere bir alışveriş festivali düzenliyoruz. Kriz nedeniyle şu an Türkiye'de her şey yüzde 50 indirime girmiş durumda. Bu fırsatı bu komşularımızla paylaşmak istedik. Bunun için de böyle bir toplantı organize edildi. TOBB, Alışveriş Merkezi ve Perakendeciler Derneği, Birleşik Markalar Derneği, Türkiye İhracatçılar Meclisi, Türk Hava Yolları, Sunexpress ve diğer sivil havacılık şirketleriyle birlikte bir toplantı yaptık. Toplantıyı biz koordine ettik. 15 Mart-15 Nisan tarihleri arasında bir Shopping Fest düzenleyeceğiz.”
Nisan ayının ilk haftasının Avrupa'da Paskalya tatili olduğunu anımsatan Taşbaşı, bu tatilden faydalanarak, Türkiye'nin komşusu olan ülkelerde yaşayanları İstanbul, Antalya, Ankara ve İzmir'e getirmek istediklerini belirtti.

Taşbaşı, şöyle devam etti:
“Amacımız, komşu ülkelerde yaşayanların bu şehirlerimize hem turistik seyahate çıkmalarını, hem de buralarda çok ucuza alışveriş yapmalarını sağlamak. Ucuz konaklamalarını sağlayarak, bunu bir paket haline dönüştürmeyi planlıyoruz. Bunun tanıtımını da Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü olarak üstlenmeyi kabul ettik. Bunun üzerinde çalışıyoruz. Prensipte anlaştık. Bunu yakında Kültür ve Turizm Bakanımız ile TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu basına duyuracaklar. Umuyorum ki bu hem Türkiye'de yeni bir konsept olan alışveriş turizminin gelişmesine katkı koyacaktır, hem de bu kış döneminde Antalya ve İzmir çevresinde atıl duran otellerimizin bir nebze de olsa dolmasına ve bu yörelerdeki ticaret hayatının canlanmasına katkıda bulunacaktır. İyi bir şey olacağını sanıyorum.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!