Alibaba halka arzda rekora hazırlanıyor,simgesi de BABA olacak

Güncelleme Tarihi:

Alibaba halka arzda rekora hazırlanıyor,simgesi de BABA olacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2014 01:12

Dünyanın e-ticaret devlerinden Alibaba halka arz için New York Menkul Kıymetler Borsası'nı seçtiğini duyurdu. Alibaba NYSE'de BABA hisse kodu ile işlem görecek. Alibaba halka arz hacminin 20 milyar dolarla rekor kırması bekleniyor.

Haberin Devamı

Dünyanın e-ticaret devlerinden Alibaba, hisselerinin halka arzı için New York Menkul Kıymetler Borsası'nı (NYSE) seçtiğini duyurdu.

Alibaba'nın halka arz hacminin 20 milyar dolara ulaşabileceği ve ABD'de bugüne kadar gerçekleşen en büyük borsa açılımı olabileceği belirtildi.

NYSE Kurumsal İletişim Genel Direktörü Eric Ryan, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "Kapsamlı bir seçim sürecinin ardından, Alibaba'nın, dünyanın en iyi şirket ve önde gelen markalarının yer aldığı NYSE'e katılmasından mutluluk duyuyoruz" ifadesini kullandı.

Alibaba'nın halka arz projesi için NYSE ve NASDAQ arasında büyük çekişme yaşanmıştı. Alibaba'nın NYSE'i seçmesinin ardında Hong Kong'a gönderilen üst düzey yetkililerin yanı sıra borsanın Intercontinental Exchange Anonim Şirketi'ne devrinin büyük oranda tamamlanmasının da etkili olduğu ifade edildi. Bunu kanıtlamak için NYSE'nin uzun süredir başkanlığını yürüten Duncan Niederauer'ın görevden ayrılmasının hızlandırıldığı da aktarıldı.

Alibaba'nın, halka arzın ağustosun ilk haftasında olmasını tercih ettiği ancak işlem tarihinin borsanın şartlarına göre belirleneceği duyuruldu. Şirket halka arz işlemleri için "BABA" simgesini kullanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!