Akyürek Pazarlama Borsa'da İşlem görmeye başladı

Güncelleme Tarihi:

Akyürek Pazarlama Borsada İşlem görmeye başladı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2013 11:13

Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Aydın Seyman, şu anda kayıtlarında 11 adet şirketin pay senedinin halka arz, 30 şirketin borçlanma aracı ve bir adet de varant ihraç başvurusunun beklediğini bildirdi.

Haberin Devamı

Akyürek Tüketim Ürünleri Pazarlama Dağıtım ve Ticaret AŞ'nin borsada işlem görmeye başlaması nedeniyle düzenlenen gong töreninde konuşan Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Aydın Seyman, 2013 yılında 2 adet Gelişen İşletmeler Piyasası'nda (GİP) olmak üzere toplam 9 tane şirketin halka arzının gerçekleştiğini hatırlatarak, "Bu halka arzlardan aracı kurumlar vasıtasıyla 1,2 milyar lira kaynak aktarıldı. Borçlanma araçları piyasasındaki 22,7 milyarlık halka arzla birlikte toplam 24 milyarlık kaynak aktarımı Borsa İstanbul vasıtasıyla sağlanmış durumda" dedi.

Şu anda kayıtlarında bekleyen 5'i GİP'te olmak üzere 11 şirketin pay senedinin halka arzının olduğunu anlatan Seyman, 30 şirketin borçlanma aracı ve bir adet varant ihraç başvurusu bulunduğunu ifade etti.

Haberin Devamı

Akyürek Pazarlama ile ilgili de bilgi veren Seyman, şirketin aktif büyüklüğünün 181 milyon lira olduğunu, sermayesinin de bu halka arz ile birlikte 46 milyon lira civarına yükseldiğini kaydetti.

Aydın Seyman, bu halka arzla birlikte 385 yeni yatırımcının hesap açtırdığını ve son bir yılda hisse almayan 509 yatırımcının da bu halka arzdan senet aldığını belirterek, "Bu halka arz ile şirketin halka açıklık oranı yüzde 35,9, halka arz edilen payların piyasa değer ise 42,9 milyon lira olmuş durumda " diye konuştu.

Akyürek Pazarlama Yönetim Kurulu Başkanı Serdal Akyürek ise Akyürek Pazarlama'nın halka arzına gösterilen güven ve ilgi için tüm yatırımcılara teşekkür etti.

Halka arzdan elde ettikleri tüm kaynakları şirketin büyümesi ve karlılığının artırılması için kullanmanın en önemli görevleri ve en büyük hedefleri olduğunu söyleyen Akyürek "Halka arz ile elde ettiğimiz ve ortaklarımızın verdiği güç ile sektörümüzde katma değer yaratmaya ülke ekonomisine katkı sağlamaya vargücümüzle devam edeceğiz. Şirketimizin kuruluşundan itibaren emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyor hayırlı olsun diyorum" dedi.

Konuşmaların ardından gong çalınarak Akyürek Pazarlama şirketi borsada işlem görmeye başladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!