Akyıldız: Memura yüzde 4'ü tartışmayı

Güncelleme Tarihi:

Akyıldız: Memura yüzde 4ü tartışmayı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2006 11:24

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız hükümetin yüzde 4'lük zam önerisinin bir teklif olmadığını ve bunu tartışmayacaklarını bildirdi.

Hükümetle memur sendikaları arasındaki toplu görüşmelerin altıncı oturumu Başbakanlıkta başladı. Toplantıdan önce bir açıklama yapan Akyıldız, 1023 YTL'lik temel üret taleplerinin yeterince esnemiş bir rakam olmasına karşın, siyasi irade samimiyet gösterirse, rakamda yeni bir esnemeye daha gidebileceklerini söyledi. Akyıldız, "Ancak yüzde 4'ü yüzde 5 yaparlarsa esneme payımız kalmaz" dedi.

Gerçekçi bir teklif gelmemesi halinde alanların ısınacağını gösterdiklerini belirten Akyıldız, "Bu konuda hükümetin başının ağrıması gerekiyorsa ağrır" diye konuştu.

Memur Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu ise toplu görüşmeleri önemsediklerini ve memura yakışır bir tavır sergilediklerini ileri sürerek "Biz burada orta oyunu oynamıyoruz, tiyatro da yapmıyoruz" dedi.

Aksu, bugünkü görüşmelerde öğlene kadar geçen haftadan kalan KEY hesapları ve hizmet kollarına ilişkin sorunları, öğleden sona ise zam oranını konuşacaklarını söyledi.

Toplu görüşme tekniğinin iyi bir teknik olmadığını savunan Aksu, "Daha çok konuşulup daha az sorunlar çözülüyor" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!