AKLease’den 20 milyon Euro’luk kredi anlaşması

Güncelleme Tarihi:

AKLease’den 20 milyon Euro’luk kredi anlaşması
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2024 07:00

AKBANK iştiraki olarak 1988’de kurulan ve çeşitli sektörlerden yatırımlar için finansal kiralama hizmeti veren AKLease, Green For Growth Fund’dan (GGF) yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği alanında kullanılmak üzere 20 milyon Euro’luk fon sağladı.

Haberin Devamı

KÂRLILIĞI ARTIRDI

Aklease Genel Müdürü Eser Okyay, “3 yıl vadeli olacak kredi anlaşması kapsamında AKLease, kaynak verimliliği ve sürdürülebilirliğe yaptığı yatırımlarını artıracak. Böylece şirketlere sağladığı finansman desteklerinin yanı sıra sosyal ve çevre politikalarına olan duyarlı yaklaşımını da bir adım ileriye taşıyacak” dedi.

Okyay ayrıca, “Hem özkaynak hem de aktif kârlılık oranlarımızda 2023 yılını güçlü bir konumda kapattık. Yıl sonu işlem hacmimiz yaklaşık 450 milyon dolar olarak gerçekleşti. Portföyümüzdeki yatırımların büyük çoğunluğunu enerji verimliliği ve yeşil enerji yatırımları oluşturuyor. Bu alanda ciddi bir işlem hacmine sahibiz. Bugüne kadar yenilenebilir enerji sektörüne yaklaşık 410 mw büyüklüğünde kaynak ve toplamda 305 milyon dolarlık yeşil finansman sağladık” diye konuştu.

Haberin Devamı

AKLease olarak 2021’de Türkiye’de leasing sektörünün ilk ve tek sürdürülebilirlik temalı ürünü olan ECOLease‘i tanıttıklarını da anımsatan Okyya, “Çevreci ürünümüz ECOLease ile yaklaşık üç yılda toplam 179 milyon dolar tutarında projeye finansman sağladık. ECOLease ürünlerinin toplam portföydeki oranı yüzde 25 seviyelerine ulaştı. Bu payı artırarak, 2024 itibarıyla yüzde 40’ın üzerine taşımayı planlıyoruz” ifadelerine yer verdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!