Akkök Grubu, şirketlerini tek çatı altında birleştirecek

Güncelleme Tarihi:

Akkök Grubu, şirketlerini tek çatı altında birleştirecek
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2007 16:05

Akkök Grubu, farklı sektörlerdeki şirketlerini, Akkök Sanayi Yatırım ve Geliştirme AŞ Holding çatısı altında toplayacağını duyurdu.

Haberin Devamı

Akkök Sanayi Yatırım ve Geliştirme AŞ'den Borsaya yapılan açıklamada, şirket Yönetim Kurulunun aldığı kararlara yer verildi.

Şirketin, iştiraklerinde ana sermayedar olarak yönlendirici konumunu güçlendirme stratejisine uygun bir holding yapısına kavuşması, yönetsel, finansal ve operasyonel bilgi birikimini grup şirketleriyle paylaşabileceği bir platforma taşıması, grup şirketleri arasındaki karmaşık ortaklık ve iştirak yapısında sadeleşmeye gidilmesi suretiyle yeniden yapılandırma çalışmalarına başlanmasına karar verildiği belirtildi.

Yeniden yapılandırma çalışmaları tamamlandığında, ana grup şirketleri ve bu şirketlerin aynı sektörde yer alan iştiraklerinin Akkök Sanayi Yatırım ve Geliştirme AŞ Holding çatısı altında birleşmiş olmasının hedeflendiği bildirildi.

Haberin Devamı

Açıklamada şunlar kaydedildi:
“Bu sayede değişik sektörlerde faaliyet gösteren grup şirketlerinin sektörel ve konjonktürel dalgalanmalardan kaynaklanan etkilerinin konsolidasyon zorunluluğunun kalkması ile bertaraf edilmesi beklenmektedir. Bahsedilen yapılandırma sürecinin şartlarının müsaadesi nispetinde tekemmül ettirilmesi hedeflenmektedir. Yapılandırma adımlarının ağırlıklı olarak nakden hisse alım satımı olmak üzere bölünme, birleşme ve cüzi miktarda hisse takası ile gerçekleştirilmesi düşünülmektedir.”

Açıklamada, yapılandırma süresince gerçekleşecek işlemlerin Akkök Sanayi Yatırım ve Geliştirme AŞ grup şirketleri ile sınırlı olacağı, grup dışından bir kaynak giriş veya çıkışı olmayacağının öngörüldüğü kaydedildi.

Yeniden yapılandırma çalışmaları için İş Yatırım Menkul Değerler AŞ'ye yetki verilmesine oy birliği ile karar verildiği bildirildi.
Açıklamanın ardından Aksu İplik, Aksa Akrilik, Akal Tekstil, Ak Enerji ve Akmerkez GYO'nun hisse sıraları 15.20'den itibaren yeniden işleme açıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!