Akfen ilk çeyrek sonuçlarını açıkladı

Güncelleme Tarihi:

Akfen ilk çeyrek sonuçlarını açıkladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2013 15:21

Akfen Holding’in 2013 yılının ilk çeyreğine ait finansal sonuçları açıklandı.

Haberin Devamı

Akfen Holding CEO’su Süha Güçsav, 1 Ocak 2013 - 31 Mart 2013 dönemini kapsayan finansal sonuçlara göre Akfen Holding’in bağlı ortaklıklarının konsolide gelirinin bir önceki senenin aynı dönemine göre yüzde 64 artış göstererek 31,7 milyon TL, FAVÖK değerinin ise 10 milyon TL seviyelerinde oluştuğunu söyledi. Şirketin özsermayesi 1.730 milyon TL’ye ulaşırken aktif toplamı geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 3,3 artış gösterdi ve 3.265 milyon TL oldu. Konsolide net dönem karı ise 15,4 milyon TL olarak gerçekleşti.

Aynı dönemde Akfen Holding bağlı ortaklıkları vasıtasıyla 51 milyon TL tutarında da yatırım gerçekleşti.


Akfen Holding’in iş ortaklıkları ve bağlı ortaklıklarının tümünde 2013 yılı ilk çeyreğinde büyüme yaşandığına işaret eden Güçsav, yıl içindeki önemli gelişmelere de değindi. Güçsav, "Ocak ayında 156 odalı Ibis Otel Esenyurt’un yatırımı tamamlanarak faaliyete geçti. Mart ayında da 11,1 MW Kurulu güç kapasitesine sahip Kavakçalı hidroelektrik santralini devreye alırken enerji şirketlerimizden Karasular Enerji’deki kalan yüzde 60 hissemiz için geçtiğimiz yıl yüzde 40 hissemizi satmış olduğumuz Aquila Grubuyla 36,5 milyon Euro sermaye satış bedeli karşılığında satış sözleşmesi imzalandı. Böylece Karasular’ın tümü 59,5 milyon Euro sermaye satış bedeli ile satılmış olacak. Satış işleminin bu yılın ilk yarısının sonunda kapanmasını hedefliyoruz.  Geçtiğimiz günlerde de TAV İnşaat Riyad King Khaled Havalimanı’ndaki 400 milyon ABD doları değerindeki yeni terminal ihalesini kazandı. Böylece TAV İnşaat’ın bugüne kadar üstlendiği projelerin toplam kontrat bedeli 16 milyar doları aşmış oldu" dedi.

Haberin Devamı

Güçsav, şirketin ilk kez bu yıl hissedarlarına toplam 25,5 milyon TL temettü dağıtım kararı aldığına da işaret ederek, "Genel Kurulumuz’un onayı sonrasında 30 Mayıs 2013 tarihinde temettü dağıtımını gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Bunun yanında Akfen Holding’in piyasadaki işlem fiyatının şirketimizin gerçek değerini yansıtmadığı inancıyla 2011 yılında başlattığımız hisse geri alım programına 2013 yılı içinde de devam ettik ve toplamda sermayemizin yüzde 1,14 oranında hisse geri alımı gerçekleştirdik" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!