Akbank’ın tahvil ihracına rekor yurtdışı talebi

Güncelleme Tarihi:

Akbank’ın tahvil ihracına rekor yurtdışı talebi
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2024 07:00

AKBANK, tamamı yurtdışı yerleşik nitelikli yatırımcılar tarafından satın alınan Basel III uyumlu ilave ana sermaye tahvil ihracı gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Türkiye’de ilk olduğu belirtilen ihracın tutarı 600 milyon dolar. Vadesiz ve 5’inci yıldan sonra erken itfa opsiyonuna sahip işlemin kupon oranı ise yüzde 9.37 olarak belirlendi. Akbank’tan yapılan açıklamada ihraca yurtdışında yaklaşık 200 yatırımcıdan 3.7 milyar doları tutarında talep geldiği belirtildi.

‘GÜVENİN GÖSTERGESİ’

Tahvil ihracına ilişkin açıklama yapan Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı, “Tahvil ihracımıza olan ilginin ülkemizin ekonomi yönetimine ve bankacılık sektörüne olan güveni de gösterdiğine inanıyoruz” dedi.

‘EN DÜŞÜK PRİMLE İHRAÇ EDİLDİ’

Akbank Genel Müdürü Kaan Gür ise söz konusu ihracın, bankanın mevcut sermaye yeterlilik oranına yaklaşık yüzde 1.3 seviyesinde olumlu etki yaratmasını beklediklerini vurguladı.

Gür ihraçla ilgili şu bilgileri verdi:

Haberin Devamı

“Amerika, Avrupa, Asya ve Ortadoğu olmak üzere farklı bölgelerden geniş bir yatırımcı grubuna Türkiye’nin yüksek ekonomik potansiyelini, Türk bankacılık sektörünü ve Akbank’ın sağlam bilançosunu anlattık. Güçlü sermayemiz ve büyüme potansiyelimiz sayesinde ihracımıza uluslararası yatırım fonlarını ve özel bankaları da içeren yaklaşık 200 yatırımcı ilgi gösterdi. 2024’te Doğu Avrupa, Ortadoğu ve Asya bölgesinde ihraç edilen ilk ilave ana sermaye tahvil ihracı olma özelliğini taşıyan ihracımız Türkiye’de şimdiye kadar ana sermaye işlemine ödenen en düşük primle ihraç edilmiştir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!