Akbank'a Çin Eximbank'ından kredi

Güncelleme Tarihi:

Akbanka Çin Eximbankından kredi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2009 16:18

Akbank, Çin Halk Cumhuriyeti ile gerçekleştirilen dış ticaret işlemlerinin finansmanında kullandırılmak üzere Çin Eximbank’tan 100 milyon dolar tutarında kredi imkanı sağlayan bir çerçeve anlaşması imzaladığını açıkladı.

Banka'dan yapılan açıklamada kredi imkanına ait çerçeve anlaşmasının Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Çin Halk Cumhuriyeti’ne gerçekleştirdiği resmi ziyaret sırasında yapıldığı belirtildi. Anlaşmanın, Çin Devlet Başkanı Hu Jintao ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün huzurunda Pekin’de Çin Eximbank Yönetim Kurulu Başkanı Liu Ruogu ile Akbank Uluslararası Bankacılıktan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hülya Kefeli arasında imzalandığı bildirildi.

Hülya Kefeli, Akbank’ın sağladığı kredi imkanına ilişkin olarak yaptığı açıklamada, “Bu kredi imkanının Akbank tarafından reel sektörün kullanımına sunulmasıyla Türkiye ile Çin Halk Cumhuriyeti arasında hızla artmakta olan ticaret hacminin ivme kazanacağını düşünüyoruz. Bu çerçevede reel sektöre yeni kaynak yaratarak, dış ticareti desteklemekten büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

Akbank’ın Çin’de bir temsilcilik ofisi açma planının da olduğunu hatırlatan Hülya Kefeli,açıklamasında şunları söyledi:

"Akbank, dünyanın en hızlı gelişen ve büyüyen ekonomilerinden biri olan Çin Halk Cumhuriyeti’nde gelişmeleri daha yakından takip etmek, Türkiye ile Çin arasında ticaret yapan yerli ve yabancı firmalarla bağlantı kurarak dış ticaret işlemlerine aracılık etmenin yanı sıra bu ülkede yatırım yapmayı düşünen Türk firmaları ile dünyanın önemli yatırımcıları arasına girmeye başlayan ve Türkiye’de yatırım yapacak Çin firmalarına danışmanlık hizmetleri sağlamak amacıyla Çin’de bir temsilcilik ofisi açmayı planlamaktadır; bu konudaki çalışmalarımız da sürmektedir.”(ANKA)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!