Akbank konut kredisinde faiz indirdi

Güncelleme Tarihi:

Akbank konut kredisinde faiz indirdi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2009 12:21

Akbank, mortgage (tutsat) kredilerinde faiz oranını 60 ay vadeye kadar yüzde 0,99 olarak revize etti.

Akbank'tan yapılan açıklamaya göre, banka mortgage kredilerinde faiz oranını 60 ay vadeye kadar yüzde 0,99 olarak revize ederken, bu oran, ek komisyon olmadan, sadece bin lira sabit dosya masrafı ile veriliyor.

Akbank Bireysel ve Şirket Bankacılığından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Galip Tözge, konuya ilişkin değerlendirmesinde, bireysel kredilerdeki faiz indirimine öncülük ederek konut kredilerinde faizi yüzde 1'in altına çektiklerini belirtti.

Akbank olarak bu konudaki öncülüklerine diğer bankaların da katılmasını memnuniyetle gözlemlediklerini ifade eden Tözge, piyasanın, çabalarıyla hareketlendiğini ve taleplerin arttığını görmekten mutluluk duyduklarını belirtti.

Tözge, bu konuda yeni bir adım attıklarını ve 60 ay vadede de faiz oranını yüzde 0,99 olarak açıkladıklarını bildirdi.

Faizlerdeki indirimden dolayı tüketicinin kafasının karıştığını belirten Tözge, şunları kaydetti:
“Faizin hızlı düşüşü tüketicilerde karışıklık yaratmış gözüküyor. İlan etmiş olduğumuz faizler, ek komisyonlarla uygulanan indirimli kredi faizi gibi anlaşıldı. Mortgage faizimiz, ek komisyonsuz olarak 60 aya kadar yüzde 0,99, 120 aya kadar yüzde 1,09 oldu. Dosya masraflarımızda da indirim yaptık ve bin lira olarak sabitledik.

Konut alımı hem manevi hem de finansal açıdan bir insanın hayatındaki en önemli kararlardan biridir. Tüketicilerimize kredi kararlarını verirken sadece faiz oranını değil, ek komisyon ve masrafları da dikkate almalarını öneriyoruz. Ödenen komisyonların toplam maliyetini öğrenip kararlarını verirken hesaplarını iyi yapmalılar.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!