Ailece tatil yapıyoruz, en fazla 1000 lira ayırıyoruz

Güncelleme Tarihi:

Ailece tatil yapıyoruz, en fazla 1000 lira ayırıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2010 00:00

GFK Türkiye’nin seyahat araştırması, Türkiye’de her iki kişiden birinin tatil planlamadığını ortaya koydu. Türkler tatile aileleriyle birlikte çıkmayı tercih ederken, tatil süreleri de 1 ile 2 hafta arasında değişiyor. Tatil için ayrılan bütçe en çok 1000 liraya çıkarken, tatil denince akla yüzmek geliyor.

Tatil bütçesi 1000 lira

GFK Grubu tarafından 16 ülkede gerçekleştirilen Seyahat Araştırması kapsamında GfK Türkiye tarafından 16 ilde yapılan araştırmaya göre, Türkiye’de her iki kişiden biri tatil yapmayı düşünmüyor. 16 ülkenin ortalamasına bakıldığında tatil yapmayı planlamayanların oranı yüzde 39 olarak gerçekleşirken Avrupa ortalaması yüzde 42 olarak belirlendi. Tatile ayrılan bütçe açısından Türkiye’de her 3 kişiden biri 1000 liraya çıkan harcama yapmayı planlıyor. İsveç, Belçika ve Hollandalılar tatile en fazla para harcayan ülkeler arasında yer alıyor.

10 kişiden biri tek başına

Tatile ayrılan süreye bakıldığında ise Türkiye’de, tatile 1 veya 2 hafta ayıranların ağırlıkta olduğu görülüyor. Hollanda, tatile en fazla zaman ayıran ülke olarak öne çıkıyor. Hollanda’da her 3 kişiden biri en az 4 hafta tatil yapacağını belirtiyor. Tatile daha çok aile üyeleriyle çıkıldığı görülüyor. Her 10 kişiden biri tek başına tatile çıktığını belirtiyor. Türkiye’de 14-29 yaş grubunda aile büyükleri ve diğer aile üyeleri ile tatil yapanların oranı yüzde 43 düzeyinde.

Akdeniz ülkeleri seçiliyor

Türkiye’de araştırmaya katılanların yüzde 95’i tatil için Türkiye’de kalmayı tercih ediyor. Tatillerini kendi ülkelerinde geçirenlerin fazla olduğu diğer bir ülke ise yüzde 80 ile ABD. Yurt dışına çıkmayı en fazla tercih ülkelerin başında ise yüzde 78 oranı ile Belçika, yüzde 75 ile Hollanda ve yüzde 57 ile Almanya geliyor. Dünya ortalamasına bakıldığında yüzde 11’lik bir kesim Güney Avrupa ve Akdeniz ülkelerini tercih ederken bu oran Avrupa’da yüzde 19’a yükseliyor. Türkiye’de tatil dendiğinde yüzmek, bisiklete binmek, yürüyüş yapmak gibi aktiviteler daha fazla kişi tarafından tercih ediliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!