Ağaç İşleme Makinesi ve İntermob fuarları açıldı

Güncelleme Tarihi:

Ağaç İşleme Makinesi ve İntermob fuarları açıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2006 17:17

Konya'da 3. Ağaç İşleme Makineleri, Kesici Takımlar, El Aletleri Fuarı ile Konya İntermob 2006 3. Mobilya Yan Sanayi, Aksesuarları, Orman Ürünleri ve Ahşap Teknolojisi Fuarı, 17 ülkeden 213 firma ve temsilcinin katılımıyla açıldı.

Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Üzülmez, KTO-TÜYAP Uluslararası Fuar Merkezi'nde düzenlenen açılışta, Çanakkale Zaferi'nin yıldönümünün kutlandığı bugünlerde açılan bu fuarların büyük önem taşıdığını söyledi.

Çanakkale Savaşı'nın yüzbinlerce şehitin verildiği bir var olma veya yok olma mücadelesi olduğunu ifade eden Üzülmez, şunları kaydetti:

“Çanakkale Savaşı'nda, bu ülkenin gelecek nesli şehit verildi. Bu fuarların ülke sanayisi açısından en az Çanakkale Savaşı kadar önemi vardır. Günümüzde Çin'in dünyada ekonomik bakımdan her ülkeyi sarmaya başladığından yakınıyoruz. Gelişen dünyada, teknolojik üretim yapma bakımından bizler de en az Çinliler kadar çalışarak, bu ülkenin geleceğini için ekonomik bakımdan ölüm kalım savaşı vermek mecburiyetindeyiz. Bu bakımdan makine fuarlarının önemi son derece büyüktür. Ayrıca bu fuarlar, Konya sanayisinin gelişimi ve dünyaya açılımı açısından da son derece önem taşımaktadır.”

Üzülmez, daha sonra protokol üyeleriyle birlikte kurdela keserek, fuarların açılışını gerçekleştirdi.

Açılışa, Konya Vali Yardımcısı Halil Uyumaz, Konya Marangozlar Odası Başkanı Mehmet Önen, TSE Bölge Müdürü Sancar Arık, Ayakkabıcılar Odası Hasan Uzman ve çok sayıda vatandaş katıldı.

17 ülkeden 213 firma ve temsilcisinin katılımıyla gerçekleştirilen fuarlarda, mobilya imalatında kullanılan her türlü makine ve malzemeleri sergileniyor.

Fuarlar, Çarşamba gününe kadar gezilebilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!