Adese, son 10 ayda 23 mağaza için kapatma kararı aldı

Güncelleme Tarihi:

Adese, son 10 ayda 23 mağaza için kapatma kararı aldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2018 15:30

Perakande sektörünün önemli oyuncularından biri konumunda olan Adese, son 10 ayda 23 mağaza için kapatma kararı aldı. Şirketin Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı bildirimlere göre, söz konusu mağazaların kapatılmasının gerekçesi için ise 'verimlilik düşüşü' olarak açıklandı. Adese Genel Müdürü Ahmet Özkürkçüler, konuya ilişkin yaptığı açıklamada "Doğru lokasyonlarda mağaza açmayı, Gereken noktalarda mağaza kapatmayı ve mevcut mağazalarda verimliliği korumayı esas almayı hedefliyoruz" dedi

Haberin Devamı

ADESE Alışveriş Merkezleri Ticaret AŞ'den KAP'a yapılan son bildirim dün akşam yapıldı. 5 ildeki 5 mağaza için kapatma kararı alındığı belirtilen KAP bidiriminde şu bilgiler yer aldı: Toplanan yönetim kurulumuz, Güventepe Mah. Karabalı Cd. N22/A-B Yenimahalle / ANKARA adresinde bulunan ‘GÜVENTEPE' şubemizi, Bahçelievler Mah. Şemsi Ahmet Paşa Cad. N38/A-33 BOLU adresinde bulunan ‘BAHÇELİEVLER' şubemizi, Bayçelievler Mah.Turgut Özal Cd. N4/A Çay / AFYONKARAHİSAR adresinde bulunan ‘ÇAY' şubemizi, Kaletepe Mah. Demirdağ Cad. N45/A Yenimahalle / ANKARA adresinde bulunan ‘ŞENTEPE' şubemizi, Susaklı Mah. Servi Sk. N1 Ermenek / KARAMAN adresinde bulunan ‘ERMENEK' şubemizi, firmamızın yapmış olduğu verimlilik çalışması kapsamında kapatılmalarına karar vermiştir."

Haberin Devamı

AĞUSTOS AYI İÇİNDE 4 BİLDİRİM

Adese'den, kapatılan mağazalar ile ilgili KAP'a Ağustos ayı içinde 3 bildirim daha yapıldı. 1-7 Ağustos tarihleri arasında yapılan bildirimlerde Konya ve Ankara'nın değişik ilçelerinde bulunan 6 mağaza için kapatma kararı verildi.

ÜÇ İLDE YOĞUNLAŞTI

Şirketten KAP'a yapılan bildirimlerde geriye dönük bakıldığında, Kasım 2017'den bu yana kapatma kararı verilen mağaza sayısı 23 olarak kayıtlara geçti. Kapatma kararı verilen mağazaların yoğunlaştığı iller ise Konya, Karaman ve Ankara... Kapatılan şubeler arasında Konya'daki Adese Et Tesisi de yer aldı.

Hisseleri Borsa İstanbul'da işlem gören Adese'nin, KAP'a göre, yüzde 73,09 hissesi Konyalı İttifak Holding'e, yüzde 7,5 hissesi Big Planlama Yönetim AŞ'ye, yüzde 4,5'i Seha İnşaat AŞ'ye ait. Şirketin kalan hisseleri ise halka açık.

TEMEL KRİTER 'VERİMLİLİK'

Konuya ilişkin Adese Genel Müdürü Ahmet Özkürkçüler, Hürriyet Dünyası'na yaptığı açıklamada ise "Türkiye’nin son üç yıldır içinde bulunduğu sert jeopolitik ve makroekonomik koşulların perakende sektörünün üzerindeki baskıyı artırdığı bir gerçek" dedi.

Dijital kanallardan yapılan alışveriş geleneksel fiziksel mağazacılığın cirolarını büyük ölçüde etkilediğine işaret Özkürkçüler "İttifak Holding’in ulusal perakende markası Adese de sektör dinamiklerini de göz önünde bulundurarak stratejik bakış açısıyla faaliyet gösteriyor. Ana iş stratejisini verimlilik üzerine kurgulayan Adese, 2018 yılında kontrollü şekilde, doğru lokasyonlarda mağaza açmayı, gereken noktalarda mağaza kapatmayı ve mevcut mağazalarda verimliliği korumayı esas almayı hedefliyor" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

YENİ MAĞAZALAR AÇMA HEDEFİ VAR

Özkürkçüler, Adese'nin 135 mağazasının olduğu belirterek, şirketin 2017'deki net dönem kârının bir önceki yıla kıyasla yüzde 6 arttığına işaret etti.

Özkürkçüler açıklamasının devamında "Konya’nın merkezde olduğu dairesel bir büyüme stratejisi belirleyen Adese; önümüzdeki dönemde daha dinamik bir şirket olmak amacıyla verimlilik ekseninde yeni mağaza açılışlarını ve mevcut mağaza modernizasyonlarını sürdürmeyi hedeflemektedir. Organik büyümenin yanında Adese, inorganik büyüme fırsatlarını da değerlendirmeyi planlamaktadır" ifadelerine yer verdi. 

 

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!