Adese halka arz için SPK'ya başvurdu

Güncelleme Tarihi:

Adese halka arz için SPKya başvurdu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2011 12:33

Adese Alışveriş Merkezleri Ticaret A.Ş, 8,8 milyon lira tutarında, halka açılma yoluyla hisse senedi ihracı için Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) başvuruda bulundu.

Haberin Devamı

 

SPK'nın 12-16 Eylül tarihlerini kapsayan Haftalık Bültenine göre, şirketin nakit olarak artırılacak 8 milyon 817 bin 199 lira nominal değerli paylarının halka arz yoluyla satılması, ayrıca fazla talep gelmesi halinde şirket ortaklarından İttifak Holding A.Ş'nin sahibi bulunduğu paylardan 1 milyon 322 bin 579 lira nominal değerli payların ek satışa konu edilmesi planlanıyor.

Balıkesir Elektromekanik Sanayi Tesisleri A.Ş, 1 milyon 662 bin 120 lira tutarında bedelli ve 1 milyon 662 bin 120 lira tutarında iç kaynaklardan karşılanmak üzere bedelsiz hisse senedi ihracı için Kurul'a başvurdu.

Çemaş Döküm Sanayi A.Ş, 51 milyon 750 bin lira tutarında bedelli hisse senedi ihraç başvurusunda bulundu.

Axa Hayat ve Emeklilik A.Ş, çeşitli miktarlarda “Büyüme Amaçlı Esnek Emeklilik Yatırım Fonu, Gelir Amaçlı Karma Dış Borçlanma Araçları Emeklilik Yatırım Fonu, Para Piyasası Likit Karma Emeklilik Yatırım Fonu, Gelir Amaçlı Kamu Borçlanma Araçları Emekliilik Yatırım Fonu ve Büyüme Amaçlı Hisse Senedi Emeklilik Yatırım Fonu” ihracı için, İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş de “Sardes Portföy İş Yatırım Verim B Tipi Değişken Yatırım Fonu” ihracı için Sermaye Piyasası Kurulu'na başvurdu.

KAYDA ALINAN TALEPLER

Kurul, Ray Sigorta A.Ş'nin 26 milyon lirası bedelli, Cicisan Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin 2 milyon 47 bin 320 lirası iç kaynaklardan karşılanmak üzere bedelsiz, Avrasya Terminal İşletmeleri A.Ş'nin 2 milyon 730 bin lirası bedelli, 17 milyon 270 bin lirası da iç kaynaklardan karşılanmak üzere bedelsiz, Başyem Başmakçı Yem Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin de 59 bin 433,40 lirası bedelli, 524 bin 782,60 lirası da iç kaynaklardan karşılanmak üzere bedelsiz hisse senedi ihracı talebini kayda aldı.

Haberin Devamı

Servet Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş'nin kayıtlı sermaye tavanını 240 milyon liradan 1 milyar liraya yükseltme talebi de Kurulca kayda alındı.

Türkiye İhracat Kredi Bankası A.Ş'nin 891 milyon lira tutarında ve en az 5 yıl vadeli tahvil ihracı başvurusu kayda alındı.

Haberin Devamı

SPK, Akbank T.A.Ş'nin 1 milyar lira tutarında A Tipi ve 3 milyar lira tutarında da B Tipi Şemsiye Fonu ihracı talebini de kayda aldı.

İnfo Yatırım A.Ş de 3 milyon 150 bin lira tutarında, mevcut hisselerin satışı yoluyla halka açılacak. 1 hissenin satış fiyatı 1,75 lira olarak belirlendi. Şirketin mevcut sermayesini temsil eden 9 milyon lira nominal değerli payların tamamı Kurul kaydına alındı.

YENİ FAALİYET İZNİ

Kurul, Halk Portföy Yönetimi A.Ş'nin faaliyet izni ve portföy yöneticiliği yetki belgesi verilmesi talebinin olumlu karşılanmasına karar verdi.
Osmanlı Menkul Değerler A.Ş'nin, her biri 10 milyon lira başlangıç tutarlı “Osmanlı Menkul Değerler A.Ş. Minerva Hisse Senedi Serbest Yatırım Fonu”, “Osmanlı Menkul Değerler A.Ş. Anatolia Serbest Yatırım Fonu”, “Osmanlı Menkul Değerler A.Ş. Uzun Kısa Hisse Senedi Serbest Yatırım Fonu” ve “Osmanlı Menkul Değerler A.Ş. Virtus Serbest Yatırım Fonu”nun kuruluşuna izin verilmesi talebi de Kurulca olumlu karşılandı.

Haberin Devamı

Aktif Yatırım Bankası A.Ş. tarafından ihraç edilecek ve halka arz edilmeksizin nitelikli yatırımcılara satılacak olan Varlığa Dayalı Menkul Kıymetler karşılığında toplanan paralarla 300 milyon liraya kadar oluşturulacak olan Varlık Finansmanı Fonunun kuruluşuna izin verildi.

Şeker Piliç ve Yem Sanayi Ticaret A.Ş'nin esas sözleşmesinin “Kayıtlı Sermayesi” başlıklı maddesinin değiştirilmesi ve hazırlanan tadil tasarısına Kurulca uygun görüş verilmesi talebi de olumlu karşılandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!