Adam kaçırma ve şantaj sigortası

Güncelleme Tarihi:

Adam kaçırma ve şantaj sigortası
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2010 16:53

Chartis Sigorta Sorumluluk Sigortaları Müdürü İpek Kutluğ Özcan, Türkiye'de bir ilk olarak “Adam kaçırma fidye ve şantaj sigortasını” ürün yelpazelerine eklediklerini bildirdi.

Haberin Devamı

Türkiye'de hizmete sunulan “Adam Kaçırma, Fidye Şantaj Sigortası”na ilişkin Şişli Point Oteli'nde sigorta acente temsilcilerine yönelik konferans düzenlendi.

Özcan, burada yaptığı konuşmada, dünyada elementer sigortanın öncüsü olan Chartis'in 90 yıllık geçmişinden aldığı güçle 160 ülkede ve bölgede 45 milyon müşterisine hizmet sunduğunu belirtti.

Özcan, Chartis'in 40 bin kişiden oluşan uzman kadrosu ve 2008 yılı sonu itibariyle 32,1 milyar dolar değerindeki özkaynağı ile kurumsal ve bireysel sigortacılıkta haklı bir güven elde ettiğini kaydetti.

Chartis'in ürün ve hizmetlerinde global sigortacılık alanında lider bir konuma sahip olduğunu dile getiren Özcan, firmanın, değişen piyasa koşullarında ve karmaşık riskler karşısında yön bulmadaki başarısını logosundaki pusula figürü ile özdeşleştirdiğini anlattı.

Haberin Devamı

Özcan, Chartis'in müşteri odaklı hizmet felsefesi, iş alanındaki mükemmeliyetçiliği, fark yaratan uzmanlığı ile hem kurumsal hem de bireysel müşterilerinin risklerini güvenle yönetmelerini sağladığını söyledi.

Chartis'i farklı kılan özelliğinin ise etkin hasar yönetimi ve hasarı önleme stratejisindeki yüksek başarısı olduğunu vurgulayan Özcan, 2008 yılı içinde global olarak Chartis'in her gün ortalama 71 milyon dolar hasar ödediğini, yine aynı yıl için Chartis şirketlerinin yazdığı toplam primin 52,1 milyar dolar olduğunu ifade etti.

Özcan, Chartis'in Euromoney'in yapmış olduğu anket çalışmasına göre “Dünyanın en iyi global şirketi” seçildiğini bildirdi.

Özcan, “Şimdi de Türkiye'de bir ilk olarak 'Adam kaçırma, fidye ve şantaj sigortasını' ürün yelpazemize ekliyoruz” dedi.
Sigorta poliçesinde sigorta yaptıranın kişisel bilgilerinin (isim soyadı gibi) gizlendiğini vurgulayan Özcan, böyle bir uygulama ile sigortayı yaptıran kişinin hedef haline gelmesinin engellendiğini belirtti.

“KAÇIRILMADA PARAYA SAHİP KİTLE HEDEF SEÇİLİYOR”

Chartis Kriz Yönetimi Sigortaları Ortadoğu, Akdeniz ve Güney Asya Ülkeleri Müdürü Ömür Arkan da, yeni sigorta ürününe ilişkin bilgi verdi.

Arkan, adam kaçırmanın, birisini kendi rızası olmadan, zorlayarak başka yerlere götürmek olduğunu dile getirerek, hedeflerinin ticari sigortalar olduğunu kaydetti.

Haberin Devamı

Türk firmalarının yurt dışında ciddi başarılar elde ettiklerini ve değişik ülkelere gitmek durumunda olduklarını dile getiren Arkan, Irak, Afganistan, Afrika ve Hindistan gibi yerlerde kaçırılma olayının daha fazla olduğunu söyledi.

Arkan, bu sigorta ile hedef kitlelerinin yurt dışında iş yapan müteahhitler, ihracatçı firmalar ve girişimciler olduğunu belirtti.

Fidye sigortalarının ilk olarak Kolombiya'da başladığını anlatan Arkan, Kolombiya'daki gerillaların ilk başta kaçırdıkları rehineler karşılığında hapishanelerdeki arkadaşlarının salıverilmesini istediğini, ancak daha sonra fidye istemek suretiyle bu işi ticarete döktüklerini belirtti.

Arkan, kaçırılma oranının Latin Amerika'da çok yüksek olduğunu, Brezilya'da da son dönemlerde kaçırma olaylarının arttığını ifade etti.

SUNULAN TEMİNATLAR

Ömür Arkan, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

“Kaçırılmada paraya sahip kesim hedef kitle olarak seçiliyor. 'Adam kaçırma, fidye ve şantaj sigortasında şu teminatları sunuyoruz; Adam kaçırma, Fidye ve Şantaj, Hatalı gözaltı-tutuklama-alıkoyma, Araç kaçırma, Fidye paraları, Nakliye, masraflar, Danışmanlık masrafları, Savunma giderleri, Ölüm ve Sürekli sakatlık...

Özellikle yurt dışında iş yapan müteahhitlerimiz, dünyanın dört bir yanında uluslararası ticaretle gün geçtikçe artan bir şekilde ilgilenmeleri nedeniyle daha önceden bilinmeyen yerlere daha fazla ziyaret yapmaktadır. Bu yerlerin bazılarında iş amaçlı gelen yabancı bir yatırımcı, kaçırma çeteleri gözünde fidye parası için potansiyel hedef olarak görülüyor. Chartis Sigorta, 'Adam kaçırma, fidye ve şantaj Sigortası' ile sadece maddi çözüm değil, aynı zamanda danışmanlık hizmetleri ile söz konusu süreçte aktif rol alarak kaçırılan kişinin sağlıklı bir şekilde geri dönmesini sağlıyor.”

Haberin Devamı

Adam kaçırmada, kaçırılan ülkeye ve bölgeye göre farklılıkları olduğunu vurgulayan Arkan, örnek olarak Afganistan'da kaçırılan ve fidye istenilen biri için hemen ödeme yaptıklarını, ancak bu işin Nijerya'da olması durumunda pazarlık yapmak istediklerini, çünkü bu işin Nijerya'da endüstri olarak gördüklerini anlattı.

Ömür Arkan, Türkiye'de kaçırılma olaylarına çok rastlamadıklarını, bunun için hedef müşterilerini yurt dışında çalışan ve tehlikede olacağına inandıkları müşteriler olarak belirlediklerini söyledi.

Arkan, kaçırılma olaylarının daha çok ünlü kişilerde görüldüğünü dile getirerek, bazen de sadece hayatta olanların değil, ölmüş insanların kemiklerinin de kaçırıldığını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!