ABD'nin hamburger devi Türkiye'ye geliyor

Güncelleme Tarihi:

ABDnin hamburger devi Türkiyeye geliyor
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 08, 2013 00:00

ABD'nin en büyük fast-food restoranlarından olan Shake Shack Türkiye'ye geliyor. İlk şube İstiklal Caddesi'nde açılacak.

Haberin Devamı

Shake Shack'i Türkiye'ye getirecek grup ise Kuveyt merkezli Alshaya Grubu'nun Türkiye yatırımı olan Shaya. Shaya, aralarında Starbucks ve The Body Shop gibi markaların da olduğu bir çok markanın temsilcisi konumunda bulunuyor.

Shake Shack'in İstanbul'da şube açacağı haberini ilk olarak şirketin CEO'su Randy Garutt kendi Twitter hesabından duyurdu ve restoranın açılacağı yerin bir fotoğrafını da yayınladı.

Bunun üzerine görüşlerine başvurduğumuz Shaya'nın Yiyecek İş Birim Direktörü Murat Oldaç, Shake Shack'i Türkiye'ye kendilerinin getireceğini doğruladı ve

ABDnin hamburger devi Türkiyeye geliyor

CEO Randy Garutt ilk şubenin bu adreste açılacağını açıkladı. 

ilk ÅŸubeyi Mayıs ayına kadar yetiÅŸtirmeyi hedeflediklerini söyledi.Â

Haberin Devamı

2004 YILINDA KURULDU

Shake Shack'in ABD'nin önde gelen gurme burger zincirlerinden biri olduğunu ve kendine özel bir müşteri kitlesinin bulunduğunu anlatan Oldaç, "İlk olarak 2004 yılında New York'ta açılmış bir restoran. Daha niş ve butik pazara yönelen bir marka olduğunu söyleyebiliriz. Şu anda ABD'de 20'ye yakın restoranı bulunuyor" dedi.
 
Grubun OrtadoÄŸu'daki ana bayiliÄŸini Al Shaya'nın aldığını ve ondan sonra ABD dışında restoranlar açılmaya baÅŸladığını söyleyen Oldaç, şöyle devam etti:Â

"Yurtdışında ilk şubeyi Kuveyt'te açtılar, şu anda şube sayısı 3 oldu. Ardından Dubai ve Katar'da açıldı. Şimdi ise sıra Türkiye'de. Daha sonra da Rusya ve İngiltere'de açılacak. Ortadoğu'da 5 yılda 100 milyon dolarlık ciroya ulaşacağız."

2 YILDA 5 ÅžUBE

Türkiye'de 2 yıl içinde 5 şube hedefi açma hedefi koyduklarını anlatan Oldaç, ancak talebe bağlı olarak bunun değişebileceğini söyledi.
Fiyatları 'erişilebilir' seviyede olacağını kaydeden Oldaç, Türkiye'deki diğer gurme burgerler gibi pahalı olmayacaklarını ve fiyatlarının çok yaygın olan hamburger zincirlerine göre yüzde 20-25 daha yüksek olacağını ifade etti.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!