ABD’li şirketten Türkiye’ye 516 milyon dolar yatırım planı

Güncelleme Tarihi:

ABD’li şirketten Türkiye’ye 516 milyon dolar yatırım planı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2023 12:08

ABD merkezli Ethos Asset Management (Ethos Varlık Yönetimi), Türkiye’deki şirketlere 2024’e kadar 250 milyon dolar, 2024 yılı sonuna kadar da 516 milyon dolar finansal destek sağlayacağını açıkladı.

Haberin Devamı

Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 72 ülkede faaliyetlerini sürdüren ABD merkezli küresel özel borç finansmanı şirketi Ethos Asset Management, Türkiye’ye 2024 sonuna kadar 516 milyon dolar yatırım yapacağını duyurdu.

Plan doğrultusunda çalışmalarını sürdüren şirket, önümüzdeki aylarda Türkiye’de gıda, imalat ve otomotiv sektörlerinde üç ayrı projeye finansal destek sağlayacağını da açıkladı.

Ethos Kurucusu ve CEO'su economist Carlos Santos “Bugüne dek Türkiye’de şirketlere sağladığımız proje finansmanı desteğini önümüzdeki dönemde de çeşitlendirmeye devam edeceğiz. En önemli hedefimiz bütün iş ortaklarımızla ‘kazan-kazan’ ilkesine dayalı olarak iş birliğini geliştirirken aynı zamanda da Türk ekonomisine desteğimizi artırmaktır” dedi.

Şimdiye kadar Türkiye’deki şirketlere 76 milyon dolar yatırım finansmanı sağladıklarını belirten Carlos Santos, "Finansman olanaklarımızı Türkiye'ye getirmekten ve bu bölgedeki erişimimizi genişletmekten dolayı son derece mutluyuz. Küresel hedeflerimiz doğrultusunda attığımız bu önemli adımın şirketimize ve Türkiye’ye önemli katkılar sunacağına inanıyoruz. Türkiye dünyanın en hızlı gelişen ülkelerinden biri ve Ethos için son derece önemli bir coğrafyada yer alıyor. Küresel deneyimini, ülke ve sektöre özgü uzmanlıklarıyla birleştiren yetkin ekibimizle birlikte Türkiye için değer üretmek; ekonomi başta olmak üzere sosyal ve çevresel konulardaki sürdürülebilir etkimizi göstermek istiyoruz. Dünyada ekonomik durgunluğun olduğu, risk faktörünün artığı bir dönemi büyüyerek atlatan Türkiye gibi bir ülkede yatırımlarımızı büyütmek istiyoruz. Piyasada likiditenin azaldığı bir dönemde kendimizi güçlendirmeye ve finansal ticaret tahsislerimizi korumak için bir önlem olarak proje finansmanına yatırım yapma iştahımızı artırmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!