ABD'li senatörler, TBMM usulü zam yaptı

Güncelleme Tarihi:

ABDli senatörler, TBMM usulü zam yaptı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2001 01:39

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde, milletvekillerinin anayasa değişikliği paketine ekledikleri bir madde ile maaşlarını artırma girişiminin benzeri ABD'de yaşandı.

ABD Kongresi'nin üst kanadı olan, 100 sandalyeli Senato'nun üyeleri, gece yarısı yapılan oylamayla gelecek aydan itibaren geçerli olmak üzere maaşlarına yıllık yaklaşık 5 bin dolarlık zam yaptı.

Sadece 5 dakika tartışıldıktan sonra Senato'da 33'e karşı 65 oyla kabul edilen maaş zammı ile bir senatörün eline yılda 150 bin dolar (yaklaşık 225 milyar TL) geçecek.

Demokrat Parti Wisconsin Senatörü Russell Feingold, zaten gerilemeye giren ekonominin 11 Eylül saldırılarıyla ciddi zarar gördüğü ve işsizlik oranının son 6 yılın en yüksek seviyesine yükseldiği bir dönemde maaşlara zam yapılmasını eleştirdi.

Feingold, konuşmasında, ‘‘Ekonomimiz gerilemedeyken ve yüzbinlercekişi işten çıkarıldığı bir dönemde, kongre üyelerinin maaşını artırmakdoğru değil. Zamanlama yanlış‘‘ dedi.

Gelecek yıl kendi bölgesinde seçime girecek 30 senatörün 14'ü, maaş artışına karşı oy kullandı. Washington'daki gözlemciler, kongre üyelerinin kendi maaşlarına son 4 yılda üçüncü kez zam yaptıklarını hatırlattılar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!