ABD'de yeni konut satışlarında rekor düÅŸüÅŸ

Güncelleme Tarihi:

ABDde yeni konut satışlarında rekor düşüş
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 23, 2010 17:42

ABD'de yeni konut satışları, beklentilerin oldukça üzerinde yüzde 33 oranında düştü. Bu düşüşte potansiyel alıcıların hükümet teşviklerinin kesilmesinden dolayı yeni satın alımlar gerçekleştirmemesinin etkili olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

ABD Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Mayıs ayındaki yeni konut satışlarının bir ay öncesine yıllık bazda 300 bine gerilediğini belirtti. Bu, 1963 yılından bu yana görülen en düşük miktar olarak dikkat çekiyor.

Satışların azalmasında, Washington hükümetinin 8 bin dolarlık vergi indirimi uygulamasını Nisan ayında sona erdirmesinin büyük bir etkisinin olduğu belirtildi.

Thomson Reuters haber ajansının ekonomistler arasında yaptığı ankette ise Mayıs ayında ABD'deki yeni konut satışının, 410 bin civarında olması bekleniyordu. Nisan ayında ülkede satılan yeni konut sayısı 410 bindi.

BORSALARDA HAREKET YATAY
Bu açıklamanın ardından gün içinde yüzde 1.5 oranında ekside olan ABD'li borsalarda yüzde 0.5 civarında ek düşüş görüldü.

ABD'nin gösterge endekslerinden S&P 500 yüzde 0.7, Dow Jones Sanayi Endeksi 0.5 oranında değer kaybetti.

Haberin Devamı

ABD'de konut sektöründe 9 milyar dolarlık Fiduciary Trust Co. adlı bir hedge fon yöneten Michael Mullaney, "Haberler kötü, öyle görünüyor ki konut sektöründe iki dipli resesyon göreceÄŸiz. Yatırımcılar endiÅŸeli" dedi.   Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!