ABD yaptırımları Avrupa’yı da vuruyor

Güncelleme Tarihi:

ABD yaptırımları Avrupa’yı da vuruyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2018 01:17

ALMANYA ve yabancı ülke büyükelçilerinin katıldığı Büyükelçiler Konferansı’nda konuşan Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, ABD’nin Türkiye, Çin gibi ülkelere yaptırımlarını eleştirdi.

Haberin Devamı

Dış politikanın artık doğal olmadığını, geleceğin açık olduğunu belirten Heiko Maas şöyle dedi: “Washington’un yaptırım politikaları bizi buna karşı Avrupa olarak yanıt bulmaya zorluyor. ABD’nin Rusya, Çin ve Türkiye’ye ve belki gelecekte bizim başka önemli ticari partnerlerimize ani kararlarla kendi başına, çok yönlü ve belirsiz yaptırımlar uygulaması Avrupa’yı ve bizi de vuruyor. Biz buna karşı tavır almak zorundayız. Avrupa’nın ticaret, ekonomi ve mali politikasının bağımsızlığı ve egemenliğini güçlendirmeliyiz. Bu kolay olmayacak. Ama işe başladık. Bağımsız ödeme kanalları ve sistemi geliştirme ve bir Avrupa para fonu yaratma önerileri üzerinde çalışıyoruz.”

ABD Başkanı Trump’ın Avrupa’yı Rusya ve Çin’le aynı kefede düşman olarak göstermesinin sadece bir retorikten ibaret olmadığını belirten Heiko Maas, Avrupa’nın komşularında ve komşu bölgelerde savaşın, yoksulluğun bedelini sonunda Avrupa’nın ödediğini kaydetti. Maas, “ABD’yle yeni ve dengeli bir ortaklığa ihtiyacımız var. Bizim komşularımızda savaşın, yoksulluğun ve göçün bedelini biz Avrupalılar ödüyoruz. Bu nedenle biz sivil bir Avrupa istikrar birliği kurmak istiyoruz. Sivil bir kriz yönetimi için Berlin’de kurulacak olan yetki merkezi bunun bir temel taşı olacak” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!