ABD verileri ve Suriye gerginliği piyasaları hareketlendirdi

Güncelleme Tarihi:

ABD verileri ve Suriye gerginliği piyasaları hareketlendirdi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2013 01:46

Dolar Suriye gerginliğinin tırmanması ve ABD için olumlu gelen imalat verileriyle 2.06 TL'ye kadar tırmandı. Borsada düşüşler yüzde 3'e yaklaştı.

Haberin Devamı

Piyasalar eksi enflasyonun tadını çıkaramadı. Önce Akdeniz’de İsrail’in ABD ile ortak füze denemesi yaptıklarını açıklaması ardından ABD'nin ekonomik toparlanmasının hızlandığına işaret eden ISM imalat verileri piyasalarda düşüşün hızlanmasına yol açtı.

DOLAR 2.06 TL'Yİ GÖRDÜ

Suriye’ye müdahale kapsamının sınırlı olacağı algısıyla birlikte 2.01 TL’ye kadar düşen dolar dün yüzde 2,20 artarak 2.06 TL’ye kadar yükseldi.

Doların bu seviyelere yükselmesi borsanın yükseliş trendine de darbe vurdu. Ağırlıklı olarak Ortadoğu’da artan gerginliği algılayan borsa dolar kurunun da yükselişiyle gün içinde kayıplar yaşamıştı. Kayıplar ABD'den açıklanan verilerle hızlandı.

ABD VERİLERİ DÜŞÜŞÜ HIZLANDIRDI
ABD’de açıklanan ISM imalat endeksi de 55.7 puan ile beklentilerin üstünde gelince borsada düşüş hızlandı. Piyasada beklentiler bu endeksin 54 puanda kalacağı yönündeydi. Bu veriler ABD’de ekonomik toparlanmaya işaret ederken ABD Merkez Bankası Fed’in 17-18 Eylül’deki toplantısında para musluklarını kısmaya başlayacağı endişesini kuvvetlendirdi.

Haberin Devamı

Bu gelişmelerden olumsuz etkilenen borsada düşüş günlük yüzde 2,29'a çıktı. Borsa günü 66 bin 973 puandan kapadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!