ABD’nin hızlı iyileşmesi Türkiye’nin de çıkarına

Güncelleme Tarihi:

ABD’nin hızlı iyileşmesi Türkiye’nin de çıkarına
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2008 00:00

Türk-Amerikan Konseyi (ATC) Başkanı ve Amerika Eski Güvenlik Danışmanı General Brent Scowcroft, Türkiye-ABD arasındaki ticari ilişkilerde, son yıllarda varılan rekor seviyenin kriz nedeniyle bu yıl tekrarlanamayacağını, mali krizin etkisinin mutlaka görüleceğini söyledi.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) bünyesinde faaliyet gösteren Türk-Amerikan İş Konseyi tarafından düzenlenen toplantıda konuşan Scowcroft, "Şu anda da, sorunların merkezinde yatırım değil, likidite yatıyor" dedi. Scowcroft, ABD’nin küresel ekonomik liderliğinin sorgulandığını da vurgulayarak, "Türkiye, krizde bugüne kadar en kötü durumdan kaçındı, bunun devam etmesini umuyorum. Amerikan ekonomisinin ve ABD’nin ekonomik liderliğinin hızla iyileşmesi bizim olduğu kadar Türkiye’nin de çıkarınadır" diye konuştu.

Sadece güvenlikle ilişkiler yürümez

TÜRK
-Amerikan İş Konseyi (TAİK) yeni Başkanı Haluk Dinçer, Türkiye ile ABD arasında uzun yıllar boyunca güvenlik gündemi üzerine kurulu derin bir ilişki olduğunu hatırlatarak, "Fakat ABD ile geçen 40 yıl boyunca güvenlik üzerine kurulmuş ilişkimiz, gelecek 40 yıl içinde de sürdürülebilir mi? Bu noktada cevabın ’hayır’ olduğuna inanıyorum. İki ülke arasındaki bağ, sadece güvenlik konusuna bağlı olarak devam edemeyecek kadar önemli. İkili yatırım ilişkilerimizi geliştirmeli, firmalarımız arasındaki ortaklığı artırmalı ve ülkelerimiz arasındaki ekonomik işbirliğini ilerletmeliyiz" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!