ABD’li Patriot, Çin’e rağmen ‘Aselsan’ dedi

Güncelleme Tarihi:

ABD’li Patriot, Çin’e rağmen ‘Aselsan’ dedi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2014 01:05

TÜRKİYE’nin uzun menzilli hava savunma füzesinde Çin’i seçme kararına rağmen ABD’li şirket, Patriot füzelerinin en önemli parçalarından birini ASELSAN’a ürettirdi. Füzeler, radarlar ve komuta istasyonu arasındaki iletişimi sağlayan parçanın teslimatı geçen günlerde sessiz sedasız yapıldı.

Haberin Devamı

ASELSAN’ın parçalarıyla Patriot füzelerini üreten ABD’li dev silah şirketi Raytheon, bu füzeleri başka ülkelere satacak.

ATLANTİK ÖTESİ ORTAKLIK

Üçüncü bir ülkeye ihracat amaçlı üretilen bu sistem ile ASELSAN, bir Patriot sistemi ana bileşeninin ortak geliştirmesinde ve entegrasyonunda görev alan ilk Atlantik ötesi iş ortağı oldu. “Antenna Mast Group (AMG)” adı verilen parçaların üretilmesi amacıyla Raytheon ve ASELSAN aralarında anlaşma imzaladı. Anlaşma kapsamında kapsamında AMG sisteminin tüm üretim dokümanlarının hazırlanması, alt sistem üretimi, entegrasyon ve test faaliyetleri Türkiye’de yapıldı. AMG sistemi, Patriot içerisinde atış birlikleri ile taburun ve uzak mevzideki füze bataryalarının haberleşme ihtiyaçlarını karşılamak üzere röle görevi görüyor ve uzak mevzideki füzelere atış emrini iletiyor. İlk üretilen sistemler, ABD’de canlı Patriot atış testlerinde de denendi. ABD’de gerçekleştirilen testlerin başarı ile tamamlanmasının ardından kalan AMG sistemlerinin seri üretim, entegrasyon ve test faaliyetleri tamamlanarak, sistemlerin teslimatı yapıldı.

Haberin Devamı

Eski bomba ve füzeler modernize edilecek

MİLLİ Savunma Bakanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı için ASELSAN’dan 57 milyon 891 bin lira karşılığında hassas güdüm kiti, 31 milyon lira karşılığında da lazer güdüm kiti satın aldı. 88 milyon liralık bu alım ile Hava Kuvvetleri’nin elindeki eski tip bomba ve füzelerin modernizasyonu yapılacak. Eski tip bombalara güdüm kitleri entegre edilerek bu yıl büyük bir modernizasyon çalışması yürütülecek.
Hassas güdüm kiti, havadan karaya atılan genel amaçlı bombalara bir güdüm kısmı eklenerek bombanın hedefi vurma oranının arttırılmasını sağlıyor. Bu sayede balistik hatta düşen konvansiyonel bombaların güdümlenerek hedefi vurma imkanı sağlanıyor. Lazer güdüm kiti ile ise bombalar, hedeften yansıyan lazer enerjisini takip ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!