ABD faizsiz bankacılığı inceliyor

Güncelleme Tarihi:

ABD faizsiz bankacılığı inceliyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2008 13:33

ABD yönetiminin, küresel finansal krizle mücadelede ne ölçüde yararlı olabileceğini belirlemek amacıyla “İslami bankacılığı”nı başlıca yönleriyle incelediği bildirildi.

Suudi Arabistan’ı ziyaret eden ABD Hazine Bakanlığı’nın ikinci adamı, Müsteşar Robert Kimmitt, burada yaptığı açıklamalarda ABD yönetiminin, küresel finansal krizle mücadelede ne ölçüde yararlı olabileceğini belirlemek amacıyla “İslami bankacılığı”nı başlıca yönleriyle incelediğini belirtti.

Türkiye’nin de katılımıyla 15 Kasım’da Washington’da yapılacak olan G-20 zirvesinde çok önemli konuların ele alınacağı için gündeminin çok iyi hazırlanması gerektiğini ifade eden Kimmitt, “İslami bankacılığın gündemin bir maddesi olacağı konusunda emin değilim ancak bu, kamu ve özel sektörlerinde sık sık ele alınan bir konudur” dedi.

Suudi basınına göre, Kimmitt, “ABD Hazine Bakanlığındaki uzmanların, halen İslami bankacılığın önemli yönlerini öğrenmekte olduğunu” da söyledi.

G-20 grubunun da Suudi Arabistan, Türkiye ve Endonezya gibi Müslüman ülkeleri de içerdiğine işaret eden Kimmitt, “Bu ülkelerin temsilcileri, mevcut durumunun ışığında İslami bankacılığına ilişkin tecrübelerini sunabileceğini” de ifade etti.





13:09 26/10/2008

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!