ABD Büyükelçisi GüneydoÄŸulu iÅŸadamları ile görüÅŸtü

Güncelleme Tarihi:

ABD Büyükelçisi Güneydoğulu işadamları ile görüştü
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 27, 2013 11:10

Doğu ve Güneydoğu illerine yönelik gezisi kapsamında Diyarbakır'da temaslarda bulunan ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ricciardone, işadamları ile de görüştü.

Haberin Devamı

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Ahmet Sayar, görüşmede ağırlıklı olarak barış süreci ve bunun uluslararası güçler tarafından desteklenmesi yönünde konuşmalar yapıldığını söyledi.
      
Türkiye'nin çok ciddi bir meseleyi diyalogla çözme yolunu seçtiğini belirten Sayar, "ABD ve diğer ülkelerinde sürece destek vermeleri gerektiği yönünde konuşmalar gerçekleşti. Barış sürecinin kalıcı hale dönüşmesi için herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi yönünde bir görüşme oldu. Ayrıca bölgedeki yatırım olanakları konusunda görüş alışverişinde bulunuldu" diye konuştu.

SÃœRECÄ° DESTEKLÄ°YOR
    Â
Doğu Güneydoğu Sanayici ve İş adamları Dernekleri Federasyonu (DOGÜNSİFED) Başkanı Şahismail Bedirhanoğlu da özellikle iş camiası ve bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle yemekte bir araya geldiklerini söyledi. Bölgedeki yatırım potansiyelini görmek ve ABD'li iş adamlarını bölgeye getirip temasları yoğunlaştırma niyetleri olduğu yönünde aktarımlar olduğunu anlatan Bedirhanoğlu, şöyle devam etti:
      
"Son sürecin nasıl göründüğü ile ilgili yemeğe katılanlarla görüş alışverişinde bulunuldu. Çözüm süreciyle toplumda başlayan umutları anlattık. Kendileri daha çok bizi dinlemeyi tercih etti. Çözüm süreci konusunda iyimser olduğunu, ABD olarak süreci desteklediklerini, önümüzdeki dönemde hem hayvancılık, hemde  enerji sektöründe ABD'li iş adamlarını bölgeye getirme  niyetleri olduğunu anlattı. Bölgeye ziyaretlerinin biraz daha yoğunlaşacağını ifade etti."

Haberin Devamı

ABD'Lİ İŞADAMLARI BÖLGEYE SICAK
      

/images/100/0x0/55eadb19f018fbb8f89b0cf9
Güneydoğu Genç  İş adamları Derneği (GÜNGİAD) Başkanı Hakan Akbal da çözüm süreci ve bölgedeki yatırım olanakları hakkında görüş alışverişinde bulunduklarını belirterek, "Büyükelçi çözüm sürecinin iyi işleyeceğine  inandıklarını ve ekonomik faaliyetlerinin hızlanacağını belirtti.  Bu anlamda  ABD'li iş adamlarının  bölgeye sıcak baktıklarını, ABD ile yapılacak ortak  yatırımlar hakkında  koordinasyon merkezlerini aktive edecekleri yönünde açıklamalarda bulundu. Çözüm sürecinin iyi işleyeceğine inandıklarını kaydetti" şeklinde konuştu.
    Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!