ABD AOL-Time Warner birleşmesini engelliyor

Güncelleme Tarihi:

ABD AOL-Time Warner birleşmesini engelliyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2000 00:00

AOL-Time Warner şirket evliliğine Avrupa Birliği'nin onay vermesinden sonra gözler şimdi ABD'de. ABD Federal Ticaret Komisyonu'nun (The Federal Trade Comission) birleşmeyi engelleyeceği tahmin ediliyor.
Haberin Devamı

İnternet devi Amerikan Online ile medya grubu Time Warner'ın birleşmesinde gözler şimdi ABD'de. Geçtiğimiz hafta Avrupa Birliği Rekabet Komisyonu'nun her iki şirketin birleşmesinin Avrupa pazarlarında rekabet açısından olumsuz bir durum yaratmayacağına inanarak onay vermesinin ardından AOL-Time Warner birleşmesinin sonuçlanması ABD Federal Ticaret Komisyonu'nun kararına kaldı.

Bu arada her iki şirket internet bağlantıları konusunda en geç 27 Ekim'e kadar aralarında bir anlaşmaya varmaya çalışıyorlar. Şirketlerin aralarında görüştüğü bir başka konu da rakip internet servis sağlayıcısı şirketlerin kendi yüksek hızlı network ağlarına kabul edilip edilmeyeceği. Alınan bilgilere göre bu konuda her iki şirketin bir anlaşmaya varması oldukça zor. Zaten Federal Ticaret Komisyonu'da ne olursa olsun bir karar vermek zorunda.

AOL-Time Warner evliliği sonucunda oluşacak yeni şirket 245 milyar dolarlık bir pazar değerini biraraya getirmiş olacak.

Zira taraflardan biri olan AOL, dünyanın en büyük internet servis sağlayıcısı ve aynı zamanda Netscape bayileriyle birlikte dünyanın en büyük yazılım geliştiricisi.

Time Warner ise televizyon kanallarından film prodüksiyon şirketlerine, kitap, dergi yayımından kablolu yayınlara kadar geniş bir yelpazeyi kapsayan bir medya devi.

Amerikan yetkilileri yeni oluşacak birleşmiş şirketin telekominikasyon ve kablolu yayın şirketi AT&T ile biraraya gelme olasılığından da endişe ediyorlar. Zira bu durum Amerikan tüketicilerinin internet bağlantıları ve kablolu yayınlar konusunda seçeneklerinin sınırlanabileceği tehlikesini de getiriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!