A-Tel’in yarısı 150 milyon dolara Turkcell’in

Güncelleme Tarihi:

A-Tel’in yarısı 150 milyon dolara Turkcell’in
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2006 00:00

Yapı ve Kredi Bankası, A-Tel Pazarlama ve Servis Hizmetleri A.Ş.’deki hisselerini Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş.’ye devretti. Yapı ve Kredi’den İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’na (İMKB) gönderilen açıklamada, A-Tel Pazarlama ve Servis Hizmetleri A.Ş.’de bankanın sahip olduğu ve şirket sermayesinin yüzde 50’sine karşılık gelen 7 milyon YTL nominal değerli hisse senedinin 150 milyon dolar bedel1le Turkcell’e devredildiği belirtildi.

Borsaya gönderilen açıklamada, hisse satış bedelinin nakden tahsil edildiği, hisse devrinin A-Tel Pazarlama ve Servis Hizmetleri A.Ş.’nin Yapı ve Kredi Bankası’ndaki defter değeri üzerinden gerçekleştiğinden kar veya zarar oluşmadığı kaydedildi.

Yapı ve Kredi Bankası, Turkcell’in ön ödemeli hatlarının pazarlamasını yapan A-Tel’in yüzde 50 hissesini Çukurova Grubu’ndan 270 milyon dolara almıştı. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) bu fiyatı yüksek bulduğu için Yapı Kredi Bankası’nın küçük yatırımcılarını korumak amacıyla mahkemeye gitmişti. Dava açtıldığı günlerde SPK’nın A-Tel’in yüzde 50’sinin 190 milyon doları aşmayan bir fiyat düzeyinde olabileceğinin düşünüldüğü belirtildi. Yapı ve Kredi Bankası, Koç Finansal Hizmetlere satılırken A-Tel’in Turkcell’e 150 milyon dolara satılabileceği ön görüsü protokole konuldu. İsveçli Telia Sonera ve Rus Alfa Grup ortaklığına rağmen Çukurova Grubu patronu Mehmet Emin Karamehmet’in etkin şekilde yönettiği Turkcell harekete geçip A-Tel’in yüzde 50’sini 150 milyon dolara alma çalışmasını başlattı. Bu çalışmalarda dün itibarıyla sonuçlanmış oldu. Turkcell’in şimdi de A-Tel’in kalan yüzde 50’sini Dinç Bilgin’den almak için harekete geçmesi bekleniyor. Bu alışveriş için Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun (TMSF) onayı gerekiyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!