Yalçındağ: "Bu kara iftirayı telin ediyoruz"

Güncelleme Tarihi:

Yalçındağ: Bu kara iftirayı telin ediyoruz
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2008 13:58

Doğan Yayın Holding İcra Kurulu Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ, 1995 yılında öldürülen Nesim Malki'nin, Türkiye'de para dağıttığı şirketler arasında Doğan Medya Grubu'nun da bulunduğu iddiasına sert tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Yalçındağ, “Doğan Medya Grubu’na mensup tek şirket veya kişi ne böyle bir para almış, ne de böyle bir belgenin varlığından haberdar olmuştur. Bu kara iftirayı telin ediyoruz” dedi.

Bir televizyon kanalı ve bazı gazetelerde yer alan konuya ilişkin haberin hayal ürünü bile denemeyecek kadar vicdansız iftira olduğunu kaydeden Yalçındağ'ın, ‘sırf tarihe not düşmek için’ yaptığını belirttiği açıklaması şöyle:

“Önceki akşam bir televizyon kanalında, dün de bazı gazetelerde yer alan bir haberde grubumuzla ilgili mantık ve izan çizgisini aşan, hayal mahsulü bile denemeyecek kadar vicdansız bir iddiaya yer verilmiştir. Bu iddiaya göre, 1995 yılında öldürülen Nesim Malki, Türkiye'de çok sayıda kişi ve şirkete 17 milyar dolar para dağıtmış. Para dağıtılan şirketler arasında Doğan Medya Grubu da varmış.

Haberin Devamı

Para ve ekonomi konusunda cehaleti hayal gücünü aşan kişilerin uydurduğu bu sözde belgeye cevap vermenin bile bu cehalete ve mantıksızlığa suç ortaklığı etmek anlamına geldiğini biliyoruz. Ancak kendimizi, en hayal mahsulü komplo teorilerinin sözde belgelerle iftira haline dönüştürüldüğü bugünlerde, sırf tarihe not düşmek için bu açıklamayı yapma zorunluluğunda hissediyoruz.

Doğan Medya Grubu'na mensup tek şirket veya kişi ne böyle bir para almış, ne de böyle bir belgenin varlığından haberdar olmuştur.

Bu kara iftirayı telin ediyor, bu iftiraları yayınlayan televizyon ve gazeteleri de, komediye dönüşmüş bu iftirayı düzeltmeye davet ediyoruz."

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!