9 milyon eve ‘Ttec’le girdi, ihracat için düğmeye basıyor

Güncelleme Tarihi:

9 milyon eve ‘Ttec’le girdi, ihracat için düğmeye basıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2011 00:00

Tesan Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Erdoğan, Türkiye’de ağırlığı aksesuvar olmak üzere toplam 3 bin 500 ürünün dağıtımını yaptıklarını belirterek, “Kendi markamız Ttec’le ilgili ihracat planlarımız var. Bugün Türkiye’de evlerde 9 milyon Ttec ürünü bulunuyor. Başta kablosuz ev telefonu Dect telefon olmak üzere pek çok aksesuvarı bu marka altında üretiyoruz” dedi.

Hong Kong’da ofis

Türkiye’de yılda 4 milyona yakın aksesuvarın satışını yaptıklarını aktaran Erdoğan, “30 yıllık Tesan deneyimiyle, Ttec’i Türkiye’nin bilinen markası haline getirmek ve çevre ülkelerde de tanıtmak istiyoruz. Hong Kong’da bir ofis kurarak, en kısa sürede ihracata başlamak niyetindeyiz. İlk etapta hedefimiz, Azerbaycan, Kazakistan gibi Türki Cumhuriyetler olacak” diye konuştu.

Bin Ttec markalı ürün

Ttec markasıyla bine yakın ürün çeşitleri bulunduğunu belirten Erdoğan, şunları söyledi: “Ttec markasıyla kablosuz ev telefonu Dect telefon, MP3 çalar, bilgisayar aksesuvarı gibi ürünlerimiz var. Bunların çoğunun yurtdışında 32 fabrikada ürettiriyoruz. Tesan’ı ilk kurduğumuzda Türkiye’de telekom santrali üretiyorduk. Ama artık Türkiye’de üretim zor. Türkiye’nin üretim üssü olması yerine araştırma geliştirmeye odaklanması gerekiyor.”

15 bin satış noktası var

Bekir Erdoğan, Türkiye’de aksesuvar alanında en yaygın ağa ve ürüne sahip firmalardan biri olduklarına da değinerek, şunları söyledi: “Turkcell’in dağıtım ağının aksesuvarını biz sağlıyoruz. Diğer makalarda 2529 ve toplamda 3 bin 500 ürün çeşidimiz var. Sagem, Jabra, Samsung, Casio, Energizer gibi markaların dağıtıcısıyız. 50’ye yakın markaya hizmet veriyoruz. En son Panasonic’in Dect telefonlarının dağıtımını aldık. 81 ilde 15 bini aşkın satış noktasına ulaşıyoruz.”

Akıllı kalem her şeyi bilgisayara aktarıyor

TESAN İş Geliştirme Yöneticisi Ahmet Erdoğan, ürün yelpazelerine yenilerini de ekleyeceklerini belirterek, kartvizit tarayıcısı ve akıllı kalemin bunlar arasında yer aldığı söyledi. Yazılanları kaydederek bilgisyara aktaran akıllı kalem Echo Smartpen’in ABD’li Livescribe firması tarafından geliştirildiğini dile getiren Erdoğan, şunları anlattı: “Yazılan ve duyulan her şeyi eş zamanlı olarka hafızasına kaydedip bilgisayara aktarabiliyor. ‘Tıkla ve dinle’ teknolojisi sayesinde kaydedilen notlarda nereye tıklanırsa tam o anda konuşulanlar dinlenebiliyor. Notlarını paylaşmak isteyenler e-posta’yla bunu yapabiliyor.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!