TMSF'den Karamehmet'e yarım milyar dolarlık ceza

Güncelleme Tarihi:

TMSFden Karamehmete yarım milyar dolarlık ceza
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2008 17:12

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Çukurova Holding'in patronu Mehmet Emin Karamehmet'e yarım milyar dolar ceza kesti.

Haberin Devamı

2002 yılında Karamehmet'e ait Pamukbank'a el koyan TMSF, bu kez de Interbank nedeniyle yüklü bir fatura çıkardı. TMSF'nin tespitine göre Karamehmet, Interbank'ı Cavit Çağlar'a satmadan önce Çağlar'ın çaycısına, odacısına, şoförüne kurdurduğu paravan şirketlere 250 milyon dolar kredi kullandırdı. Sonra da bu para el altından Çukurova Grubu'na aktarıldı. TMSF, bu yüzden 12 yıllık faiz de işleterek Karamehmet'e 500 milyon dolarlık fatura çıkardı

SHOW TV'NİN YÜZDE 17'Sİ TMSF'YE GEÇTİ
 
Öte yandan TMSF, Show TV'nin Yayın hakkı Sahibi AKS Televizyonculuk AŞ'nin yüzde 17,07 hissesine de el koydu. Fon, gruba bir de yönetici atadı.
 
TMSF'den yapılan yazılı açıklamada, Erol Aksoy Grubunun Fona olan  borçlarının tahsilini teminen Show TV'nin yayın hakkı sahibi olan AKS  Televizyon Reklamcılık ve Filmcilik Sanayi ve Ticaret A.Ş ile ilgili,  Fon Kurulunun 3 Nisan 2008 tarihinde karar aldığı belirtildi.
 
Açıklamada kararla, Erol Aksoy Grubu şirketlerinden Edayat Yatçılık A.Ş,  Msm Mali Sistemler Müşavirlik A.Ş ve Nafia Sevin Ergun'un AKS  Televizyonundaki toplam yüzde 3,89 hisseleri ile AKS Televizyonun  sermaye artırımı işlemlerinin Fona karşı hüküm ifade etmediğinden  geçersiz sayılarak, bu sermaye artırımları sonucunda Erol Aksoy  bağlantılı hissedarlardan Edayat Yatçılık A.Ş, Msm Mali Sistemler  Müşavirlik A.Ş ve Nafia Sevin Ergun'un toplam yüzde 17,07 oranındaki  hisselerinin mevcut durumda yüzde 3,89 oranına indirilmesi suretiyle  yüzde 13,18 oranındaki AKS Televizyon A.Ş. hisselerini edinmek suretiyle  nihai olarak maliki haline gelen Genel Denizcilik A.Ş'nin AKS  Televizyondaki hisselerinin Erol Aksoy Grubundan edinilmiş bulunan yüzde  13,18'lik kısmının mülkiyetinin 'Fon adına tesciline' karar verildiği  duyuruldu.
 
Açıklamada, AKS Televizyonuna, Fonu temsilen bir yönetim kurulu üyesi  ile bir denetim kurulu üyesi atanmasının da karara bağlandığı kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!