Bülent Eczacıbaşı: Babamda çok mutlu olurdu

Güncelleme Tarihi:

Bülent Eczacıbaşı: Babamda çok mutlu olurdu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2008 17:19

Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, topluluklarında yenilikçiliği, planlı, hedefleri belirlenmiş, performans ölçüleri konmuş bir yönetim etkinliği olarak geliştirme yolunda ilerlediklerini kaydetti.

Eduplus Consulting ve Taktx Strategic Marketing Group tarafından düzenlenen 5. Liderlik Zirvesinde Eduplus Liderlik Onur Ödülüne layık görülen babası Nejat Eczacıbaşı adına ödülü alan Bülent Eczacıbaşı yaptığı konuşmada, babasının ölümünün üzerinden 15 yıl geçmesine rağmen, ana teması “inovasyon ve liderlik” olan bir yönetim kongresinde onur ödülü ile anılmasından büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Eminim aramızda olsaydı, kendisi de çok mutlu olurdu” dedi.

Eczacıbaşı, Nejat Eczacıbaşı için yapılmamış olanı yapmanın bir kişilik özelliği olduğunu belirterek, hangi alanda olursa olsun, taklitten uzak durmanın, dünyadaki yeni yaklaşımları benimsemenin, her seferinde yeni bir heyecanla girişimlerde bulunmanın babası için kaçınılmaz bir davranış biçimi olduğunu söyledi.

Babasının bu özelliğinin, iş yaşamındaki başarısını sağlayan belki de en önemli etken olduğunu gördüklerini kaydeden Eczacıbaşı, tarihin, yaratıcılık ve girişimciliği birleştirenlerin iş yaşamında başarı sağlayabildiklerini gösteren sayısız örneklerle dolu olduğunu, ancak bugün dünya çapındaki rekabetin ulaştığı ileri düzeyin, sadece girişimcilerin yenilikçi olmalarını, kuruluşlarının varlıklarını koruyup geliştirmeleri için yeterli olmaktan çıkardığını söyledi.

Eczacıbaşı, artık yenilikçiliğin kuruluşlar için özel olarak yönetilmesi gereken bir süreç haline geldiğini ifade ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Biz de Eczacıbaşı topluluğunda yenilikçiliği, planlı, hedefleri belirlenmiş, performans ölçüleri konmuş bir yönetim etkinliği olarak geliştirme yolunda ilerliyoruz. Bu yaklaşımımızdan, özellikle uluslararası pazarlardaki rekabet gücümüzü artırmak bakımından önemli yararlar bekliyoruz. Bir yandan da tüm yönetim süreçleri gibi yenilikçiliğin de başarılı olabilmesinin eninde sonunda insan kaynaklarının kalitesine dayandığını hiç unutmuyoruz.”

Bülent Eczacıbaşı babası Nejat Eczacıbaşı vefat ettiğinde kendisinin 44 yaşında olduğunu, babasıyla 20 yıla yakın bir süre çalıştığını hatırlatarak, Nejat Eczacıbaşı'nın kendi benliğine saygısı olmayan insanlardan uzak durduğunu, sorumluluk alabilen insanları aradığını, kendini geliştirmesini seven insanlarla çalıştığını anlattı.

Bu arada zirvede onur ödülüne layık görülen Nejat Eczacıbaşı'nın yanı sıra Vehbi Koç ve Aydın Doğan'ın da hayatlarıyla ilgili hazırlanan özel filmler gösterildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!