85 yıllık Japon elektrikli oldu

Güncelleme Tarihi:

85 yıllık Japon elektrikli oldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2022 07:00

Dünyada hibrit motor teknolojisinin öncülerinden olan 85 yaşında Japon üretici Toyota da artık yüzde 100 elektrikli araçlarını satışa sunmaya başlıyor. Marka, tamamen elektrikli ilk modeli bZ4X için düzenlediği test sürüş etkinliği kapsamında, modelin tüm detaylarını paylaştı.

Haberin Devamı

Danimarka’da düzenlenen etkinlikle modelle ilgili bilgiler veren Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su Ali Haydar Bozkurt, “Altyapı hazırlıklarımıza devam ediyoruz ve Türkiye’deki lansman çalışmalarımızı Avrupa’daki araç bulunurluğuna bağlı olarak gerçekleştireceğiz. Ürün gamımıza ekleyeceğimiz BEV (yüzde 100 elektrikli) araçlar ile ürün çeşitliliğimizi daha da güçlendireceğiz. Bugün Türkiye’de 62 bin adedi aşan hibrit müşterilerimizin sayısını yeni sıfır emisyonlu ve düşük emisyonlu modellerle daha da artıracağız” dedi.

Önden çekişli ve dört çeker olmak üzere iki farklı versiyonu bulunan bZ4X, 516 kilometreye kadar menzil sunuyor. Marka ayrıca, bu modelde verimliliği arttıran su soğutma sistemine sahip bir batarya teknolojisi de kullanıyor. Toyota markası artık bZ “Beyond Zero” alt markasıyla bZ4X SUV ile başlayan bir dizi sıfır emisyonlu modeli daha pazara sunmaya hazırlanıyor.

BAKMADAN GEÇME!