Borsa 38 bin 500'e kadar düÅŸebilir

Güncelleme Tarihi:

Borsa 38 bin 500e kadar düşebilir
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 17, 2008 11:47

Yapı Kredi Yatırım analisti Hüseyin Taş, tüm dünya borsalarında ikinci bir satış dalgası yaşandığını kaydetti.

Haberin Devamı

İMKB'de 40 bin 900, Almanya Dax'da 6 bin 400, S&P 500'de 1270 puan gibi seviyelerinin kırılmasının olumsuz algılandığına işaret eden Taş, şöyle konuştu:
Â
"Bu seviyelerin kırılması bütün dünya borsalarında başarısız taban oluşumlarının ardından ikinci satış dalgasını getiriyor. İMKB'deki düşüş endeksi 38 bin 500'e kadar indirebilir."

Eczacıbaşı Menkul Değerler analisti Banu Kaya, borsada satış baskısının devam edebileceğini kaydetti. "Borsa 38 bin 600 ve ardından 38 bin 200 desteğine kadar gerileyebilir" diyen Kaya, biraz daha orta vadede ise 36 bin desteğine kadar gerilemenin olası göründüğüne dikkat çekti.

Turkish Yatırım Finansal Strateji Müdürü Gökhan Uskuay, borsada 41 bin kritik destek kırılması ile yaşanan düşüşün orta vadeye yayılacağını belirtti. 
Â
Hak Menkul Değerler Borsa İşlemler Müdürü Oğuz Yılmaz ise piyasalarda para kazanmaktan çok kaybetmemenin amaçlandığı bir döneme girildiğini söyledi. Yılmaz, "Parasını korumayı başaranlara önümüzdeki dönemde önemli fırsatlar çıkacak." diye konuştu.

Haberin Devamı

Lehman Brothers ekonomisti Tolga Ediz, Cnbc-e'ye yaptığı açıklamada, borsa ile dövizde yerli ve yabancı dengesinin çok farklı olduğunu kaydetti.

Borsanın yerli desteğinin az olduğunu ve yabancıların ağırlıkta olduğunu kaydeden Ediz, döviz tarafında ise yerlinin elinin çok kuvvetli olduğunu belirtti. Ediz, "TL'deki satış bu nedenle çok fazla olmuyor. Dövizdeki yükselişin sınırlı kalması, yabancıların zaten büyük pozisyonu olmadığı için çıkışın da büyük olmamasından kaynaklanıyor. Ama önümüzdeki dönem yabancıların TL satışı artarsa, nereye kadar dayanırız ona bakmak lazım. Türkiye'nin elini sıkı tutması lazım" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!