84 ülkeden 2 bin kadın İstanbul'da buluştu

Güncelleme Tarihi:

84 ülkeden 2 bin kadın İstanbulda buluştu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2012 11:56

84 ülkeden 2 binin üzerinde kadın, “Çocuklarımız geleceğimizdir” 2013 yılı temasını açıklamak için İstanbul’da buluştu.

Haberin Devamı

Dünyanın en büyük gönüllü hizmet veren kadın kuruluşu Inner Wheel International’ın, Türkiye, İngiltere, Fransa, İtalya, Nijerya, Yeni Zelanda, Hindistan gibi 84 ülkeden 2 bininin üzerindeki kadın üyesi, ‘Inner Wheel 15.Uluslararası Konvansiyonu’ toplantısı için İstanbul’da buluştu.

Inner Wheel International’ın 103 ülkede 100 binin üzerinde üyesi bulunduğunu ifade eden Inner Wheel Dünya Başkanı Catherine Refabert, dünyanın en büyük gönüllü hizmet veren kadın kuruluşu olduklarını vurguladı.

Inner Wheel’in ana temasının, ‘kadınların ve çocukların eğitimi’ olduğunu kaydeden Inner Wheel Dünya Başkanı Catherine Refabert, şunları söyledi:

"Kadınların ve çocukların eğitimi, sağlığı, insan hakları gibi konular ana temamızdır. Nitekim, 88 yıllık tarihimizde, dünyanın farklı bölgelerindeki sorunların çözümüne yönelik çeşitli projeleri gerçekleştirdik ve yeni projeleri hayata geçirmeye hazırız. Inner Wheel International’ın 2012 yılı teması ‘İleriyi düşün, yükseği hedefle’ olmuştur. Gelecek yıl, yani 2013 yılı teması ise ‘Çocuklarımız geleceğimizdir’ olacaktır. Gelecek yıl, çocukların eğitimi, açlığı, barınması, çocuk ticareti gibi konuları gündeme taşıyacağız. Daha sağlıklı çocuklar yetiştirebilirsek, dünyamız daha sağlıklı olacaktır. Kısaca bizler, dünyanın geleceği için daima ileriyi düşünüp, yükseği hedefliyoruz."

Haberin Devamı

Satış geliri Van'a

Inner Wheel International’ın 2012 Konvansiyonu’nun, İstanbul’da yapılmasından duydukları mutluluğu dile getiren Inner Wheel Türkiye Konvansiyon Koordinatörü Ülkü Somer, şunları söyledi:

"Uluslararası I.W. Konvansiyonları, her 3 yılda bir, I.W.'in bulunduğu bir ülkede yapılıyor. Bu yılki toplantının, ülkemizde yapılmasından büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz. Uluslararası IW üyelerinin katkılarıyla farklı ülkelerden yemek tarifleri ile oluşturulan kitabın ve sergilenen resimlerin, gala gecesinde satışları ile elde edilen geliri, Van afet bölgemizde Uluslararası Inner Wheel projesi olarak kullanacağız.

Özetle, din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin, Inner Wheel çatısı altında bir araya gelen kadınlar, yaşanan sorunlara ilişkin projeler hazırlayıp hayata geçirmeye devam edecek. Bizler, anneleri eğiterek ve bilinçlendirerek, dünyada barış idealine hizmet edecek çocuklar yetiştireceğimize inanıyoruz."

Haberin Devamı

Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda, 18 ile 21 Nisan tarihleri arasında devam edecek toplantılarda; kadınların ve çocukların eğitimi, sağlığı, insan hakları, salgın hastalıklardan korunma gibi çeşitli konulara ilişkin projeler gündeme gelecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!