Migros BC Partners'a satıldı

Güncelleme Tarihi:

Migros BC Partnersa satıldı
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 14, 2008 09:30

Koç Holding, Migros'un çoğunluk hissesini Londra merkezli fon şirketi BC Partners'a sattı.

Haberin Devamı

 BC Partner, yüzde 50.8 oranındaki hisse için 1.98 milyar YTL ödeyecek.

Satış fiyatı, Migros'un dünkü kapanış itibariyle oluşan piyasa fiyatının yaklaşık yüzde 11 üzerine denk geliyor. Migros, dünkü kapanış itibariyle 2.93 milyar dolar piyasa değerine sahip bulunuyordu. BC Partners'in teklifi ise 3.3 milyar dolar üzerinden gerçekleşti.

TEB Yatırım analisti Didem Atalay, CNBC-E'ye yaptığı açıklamada, satışın Migros hisselerinin dünkü kapanışına göre yaklaşık yüzde 11 üzerine denk geldiğini söyledi. Piyasanın bu yüksek fiyatı zaten beklediğine işaret eden Atalay, "Gelen haberler fiyatın buralarda olacağını gösteriyordu. Bu nedenle hisse fiyatı üzerinde fazla bir hareket yaratmaz." dedi.

Güne hafif bir yükseliÅŸle baÅŸlayan Migros hisseleri, sonrasında gelen satışlarla ilk seansı  yüzde 2.53 kayıpla 19.30 YTL'den noktaladı. Koç Holding hisseleri ise ilk yarıyı yüzde 2.54 artışla 4.84 YTL'den tamamladı.   Â

Haberin Devamı

BAYMAK'IN DA ORTAÄžI

Dünya çapında 65 firmaya yaptığı yatırımların toplam değeri yaklaşık 49 milyar euroyu bulan BC Partners, 1986 yılında kuruldu ve şu ana kadar ağırlıklı olarak Batı Avrupa ülkelerine yatırım yaptı.

Isıtma ürünleri üreticisi Baymak’ın ortağı olan İngiliz BC Partners’in kontrolünde olan Moonlight Capital, 11 milyar euroluk sermayesi bulunan BC Partners’in iştiraklerinden biri olarak tanınıyor. Fon girişim firmalarının lideri olan  BC Partners, son 20 yılda hisse senedi satış pazarının büyümesinde aktif rol oynadı.

AZINLIK HİSSEDARLARA ÇAĞRI

Koç Holding'ten yapılan açıklamada, Migros’un BC Partners tarafından kontrol edilen Moonlight Capital S.A'ye veya alıcının hisse devir sözleşmesinin imzalanmasını müteakip bildireceği şirket veya şahıslara satılmasının kabulüne karar verildiği bildirildi. Açıklamada fiyatın fiyatın pazarlık usulü ile tespit edildiği kaydedildi.

Açıklamada, sözleşmede hisse devrinden sonra alıcının, Sermaye Piyasası Kurulu tebliğleri doğrultusunda şirketin azınlık hissedarlarına çağrıda bulunacağına dair hüküm bulunduğu belirtilirken, söz konusu hisse devirleri, Rekabet Kurumu'nun izninin alınması şartına bağlı olduğu bildirildi.

Haberin Devamı

Öte yandan hisse devri gerçekleşmeden önce, şirketin şirket aktifinde bulunan, yüzde 9,24'lük Koçtaş Yapı Marketleri A.Ş, yüzde 2,87'lik Tat Konserve Sanayii A.Ş, yüzde 32'lik Tanı Pazarlama ve İletişim Hizmetleri A.Ş ve yüzde 0,000001'lik Entek Elektrik Üretimi A.Ş hisselerinin tamamı satıcı veya satıcının göstereceği Koç Topluluğu şirket veya şirketleri tarafından satın alınacak. Ayrıca şirketin yüzde 99,6 nispetinde hissedar olduğu Şok Marketler ile yüzde 69,99 nispetinde hissedar olduğu Sanal Merkez Ticaret A.Ş'nin Koç Topluluğu şirketleri tarafından sahip olunan sırasıyla yüzde 0,4 ve yüzde 30,01 nispetindeki hisseler ise şirket tarafından satın alınacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!