World, Avrupa'nın onuncu en büyük kredi kartı

Güncelleme Tarihi:

World, Avrupanın onuncu en büyük kredi kartı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2008 10:58

Yapı Kredi, The Nilson Report'un 2006 yılsonu verilerine göre yayımladığı son raporunda, kredi kartı ciro hacmi büyüklüğüne göre Avrupa'da 10'uncu sırada yer aldı.

Yapı Kredi'den yapılan yazılı açıklamada, Yapı Kredi'nin, 2006'daki 17,62 milyar dolarlık kredi kartı alışveriş ve nakit işlem hacmiyle "Türkiye'deki tüm rakiplerini geride bıraktığı" aktarıldı.

Yapı Kredi Genel Müdür Yardımcısı Nazan Somer, The Nilson Report sonuçlarının, Türkiye'de sektörünün lideri olan Yapı Kredi'nin ulaştığı büyüklüğün Avrupa'daki yerini göstermesi bakımından önemli olduğunu vurguladı. Somer, Worldcard'ın iş modelini baştan başa yenilediklerini hatırlatarak, "World'e kazandırdığımız yeni perspektifle 2008 yılında da sektörün üzerinde bir büyüme gerçekleştirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Nilson'un yaptığı araştırmaya göre Visa ve MasterCard sistemleriyle 2006 yılında tüm dünyada yapılan işlemlerin toplamı 6,5 trilyon dolara ulaşıyor. Bu işlemlerin yüzde 66,8'i kartlı ödemelerden, yüzde 33,2'si ise nakit işlemlerinden oluşuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!