80 milyonluk bulut

Güncelleme Tarihi:

80 milyonluk bulut
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2013 01:25

Vodafone, 80 milyon TL yatırımla Türkiye’nin en büyük veri merkezini hayata geçirdi.

Haberin Devamı

‘Vodafone Bulut Teknolojileri Üssü’ adlı merkez, 9 bin metrekare toplam alan ve 3 bin metrekare sistem alanına sahip. Merkez aynı zamanda TÜV GreenIT sertifikasını alan ilk Türk veri merkezi olma özelliğini de taşıyor. Vodafone bulut teknoloileri üssü, yurtdışına da hizmet verecek. Veri merkezinin açılışında konuşan Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Jorge Fernandes, Vodafone veri merkezinin sadece bir veri merkezi değil, aynı zamanda ‘bulut teknolojileri üssü’ olduğu belirtti. Fernandes şöyle konuştu: “2016’da dünyadaki şirketlerin yüzde 60’ı bulut teknolojisi kullanacak ve 2020’de kişi başı 5200 veri dijital dolaşımda olacak. Bu geleceğe hazır olmalıyız. Açtığımız merkez Vodafone’un 6 ana veri merkezinden biri ve Türkiye’nin en büyüğü.”

Haberin Devamı

DİJİTAL DÖNÜŞÜM KATKI

21.yüzyılı mobil iletişim teknolojilerinin şekillendirdiğini belirten Vodafone İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray ise mobil teknolojilerin ülke ekonomilerine katkı sağladığını kaydetti. Timuray, mobil gelecek vizyonuna ilişkin çalıştıklarını ifade ederek, ”Mobil teknoloji gelirleri gayri safi milli hasılanın yüzde 1,4’ünü oluşturuyor. Türkiye’de bu oran 1,8’e çıkabilir. Açtığımız merkezin uluslarası boyutu da var ve diğer ülkelere de hizmet edecek. Küresel değerler ve yerel aklın işbirliği sayesinde bu merkezi faaliyete geçirdik. Türkiye’nin dijital dönüşümüne katkı sağlamaya devam edeceğiz” dedi.

Operatörleri alnından öperim

VODAFONE Türkiye Bulut Teknolojileri Üssü açılışında konuşan BTK Başkanı Tayfun Acarer, Türkiye’deki mobil sektörün dünyadaki çoğu ülkeden çok daha iyi konumda olduğu değerlendirmesinde bulunduğunu ve her yurtdışı dönüşünde Türkiye’deki operatörleri alnından öpme istediklerini belirtti. Acarer, “Türkiye’deki mobil kapsama, dünyanın hiç bir yerinde bu kadar etkili değil. Sayın Bakanımız da bunun yetersiz olduğu söylüyor ve 40-50 kişinin yaşadığı ufak yerler ve mezralar dahil her yerde mobil kapsama olcak diyor. Türkiye’de nüfusun yaşayıp da mobil kapsamanın olmadığı hiç bir yer olmayacak. Bir kere, Türkiye’nin en geniş, en büyük Data Center’ı oldu, bir rekabet alanı başladı burada” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!