750 milyon dolarlık dönüşüme hazır

Güncelleme Tarihi:

750 milyon dolarlık dönüşüme hazır
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2013 01:12

Kartal’da 750 milyon dolarlık kentsel dönüşüm projesi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin onayı bekleniyor.

Haberin Devamı

Kavanlar İnşaat CEO’su Cengiz Kavan, Kartal’da 750 milyon dolarlık kentsel dönüşüm projesine hazırlandıklarını söyledi. Projeyi Ayhanlar Grup ile ortak yapacaklarını belirten Kavan, “Bölgenin ilk kentsel dönüşüm projesini yapmak için hazırız. Mimar Zaha Hadid tarafından hazırlanan plan kapsamında yer alacak projede İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden (İBB) gelecek onayı bekliyoruz” dedi. 38 dönüm arsa üzerinde yükselecek projenin inşaat alanı büyüklüğünün 120 bin metrekare olduğunu belirten Cengiz Kavan, rezidans, otel, hastaneden oluşan bir proje planladıklarını söyledi. Projenin bölgenin geleceği etkilecek büyüklükte olduğunu söyleyen Kavan, Kartal’ın Maslak’ın düzenli ve planlı şekli olarak kurgulandığını ifade etti. Kavan, Kartal Yakacık’ta 40 dönümlük bir arsaları daha bulunduğunu ve bunu da değerlendireceklerini dile getirdi.

KOCAELİ’NE İLK KARMA

Odebank ve Kavanlar İnşaat Kocaeli’nin ilk karma projesi Symbol Kocaeli için de düğmeye bastı. Odeabank’ın 105 milyon dolar finansman sağladığı projenin toplam maliyeti 200 milyon dolar. 2015 ikinci çeyrekte tamamlanması planlanan projede alışveriş merkezi, otel, hastane, kongre merkezi ve otel yer alacak. 185 bin metrekare inşaat alanına sahip projede Medicalpark Grubu Medicalpark Kocaeli Hastanesi’yle, Ever Turizm Grubu Hilton Worldwide Hampton by Hilton markasıyla yer alacak. Projeden yıllık 24 milyon dolar kira geliri bekleniyor.

Haberin Devamı

2 bin 600 kişiye iş imkânı doğacak

ODEABANK Genel Müdürü Hüseyin Özkaya, 20 ayda 12 milyarlık aktif büyüklüğe ulaşan Odeabank’ın istihdam sağlayacak projelerde yer alacağını söyledi. Symbol Kayseri projesiyle 2 bin 600 kişiye iş olanağı sunacaklarına dikkat çeken Özkaya, Kavanlar İnşaat ile yeni projelere sıcak baktıklarını ifade etti.

KARTAL'DAKİ SATILIK KONUT İLANLARI İÇİN TIKLAYIN

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!