75 metrelik tünel 2 ilçeyi bağladı

Güncelleme Tarihi:

75 metrelik tünel 2 ilçeyi bağladı
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2019 08:30

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından Eyüpsultan–Silahtarağa bölgesindeki trafik yoğunluğunu azaltmak için planlanan 75 metre uzunluğundaki Silahtarağa geçişi hizmete girdi.

Haberin Devamı

Eyüp Silahtarağa Caddesi ile Gaziosmanpaşa Vardar Caddelerini birbirine bağlayan 75 metrelik tünel sayesinde 2 kilometrelik yol 150 metreye düştü.

Tünel açılmadan önce Eyüp-Haliç yönünden gelen ve Yıldız Tabya ile Vardar Bulvarına gitmek isteyen sürücüler şu an Alibeyköy Camii’nin bulunduğu meydandan U dönüşü yaparak, Gaziosmanşa Caddesi ile Yıldız Tabya Caddesi’ne yöneliyorlardı. Yapılan bu U dönüşü ile sürücüler trafikte 2 kilometrelik bir yol katetmek zorunda kalıyor, bu da Alibeyköy Meydanı’nda ciddi bir trafik sıkışıklığına ile yakıt ve zaman harcamasına neden oluyordu.

İBB Genel Sekreteri Hayri Baraçlı, İstanbul’da 2023 yılı sonrası hedeflerinin 181.7 kilometre uzunluğunda, 39 tünel yol yolduğunu söyledi. Maksimum güvenlik yeni NATM (Yeni Avusturya Metodu) yöntemiyle yerli kaynaklarla yapılan tünelin tüm işlerinde dünya standartlarının uygulandığını belirten Baraçlı, araçların maksimum hız sınırı 50 kilometre uygulanacağı ve 5 metre yükseklikteki tünelle birlikte İstanbul’daki toplam tünel uzunluğunun 22 bin 435 kilometreye, tünel yol uzunluğunun yaklaşık 22.5 kilometreye, tünel yol sayısının ise 10 farklı güzergaha ulaştığını aktardı.

BAKMADAN GEÇME!