71 ülke EMITT’te buluştu

Güncelleme Tarihi:

71 ülke EMITT’te buluştu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2014 01:22

Rekor bir katılımla dün başlayan ve 18. kez düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT’e bu yıl toplam 71 ülkeden 4500 kişi katılması bekleniyor.

Haberin Devamı

11 salonda TÜYAP fuar merkezinde düzenlenen fuara Seyşeller’den Mısır’a, Ukrayna’dan İtalya’ya kadar bir çok ülkenin katıldığını ifade eden Ekin Fuar Direktörü Hacer Aydın, fuarın içeriğinde yenilik yaptıklarını, mevcut salonlara ek olarak iki salonu sağlık ve kış turizmine ayırdıklarını söyledi.

SESSİZ DEVRİM YAPTIK

Kültür ve Turizm Bakanlığının desteği, Türkiye Otelciler Federasyonu ve Turizm Yatırımları Derneği ortaklığıyla düzenlenen EMITT’te turizmin dünyanın en demokratik sektörü olduğunu söyleyen Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, böyle önemli bir markanın, bu kadar uzun yıllar içerisinde oluşturulmuş olmasının, başlı başına bir başarı öyküsü olduğunu belirtti. 11 yılda Türkiye’de sessiz bir devrim gerçekleştirdiklerini belirten Çelik, “Yeni bir tanıtım atağına başlayacağız. Türkiye’yi anlatan bir tanıtım stratejisi hazırladık” dedi.
EMITT’in Doğu Akdeniz’in en önemli fuarı olduğunu söyleyen Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı Murat Ersoy, Türkiye’nin deniz, kum, güneş konsepti dışında birçok alternatif barındırdığını belirtti. Türkiye’nin rakiplerine kendini daha çok geliştirdiğini belirten Ersoy, “Türkiye ekonomosi 10 yılda çok hızlı büyüdü. Refah düzeyi arttı. Türkiye’den yurtdışına seyahat yapan sayısı bir hayli arttı. Rakiplerimize göre çok daha fazla büyüyoruz” dedi.
EMITT Fuarında yer alan Jolly Tur’un Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar da kurun artmasıyla beraber yurtdışından gelen misafirlerin daha değerli olduğunu söyledi. Geçen yıla göre otellere yüzde 10 zam geldiğini dile getiren Vardar, “Bunun üstüne bazı oteller de yüzde 5-10 oranında kur zammı gerçekleştirdi. Ancak Jolly Tur olarak önceden anlaşmalarımızı yaptığımız için misafirlerimize bu zam oranın yansıtmadık” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!