7,4 milyon dolarlık güneş santrali

Güncelleme Tarihi:

7,4 milyon dolarlık güneş santrali
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2017 12:05

Tekno Ray Solar tarafından ABank'ın finansman desteğiyle yapılan 6,6 megavat kurulu güce sahip güneş enerjisi santrali devreye alındı.

Haberin Devamı

Tekno Ray Solar şirketince kurulu gücü 6,6 megavat olan Burdur Güneş Enerjisi Santrali (GES), ABank'ın finansal desteğiyle işletmeye alındı. ABank'tan yapılan açıklamaya göre, Burdur'un merkez ilçesine bağlı Çallıca köyünde kurulan GES için 96 ay vadeli, 6 milyon dolarlık finansman desteği sağlandı. 

Toplam yatırım bedeli 7,4 milyon dolar olan santralin kurulu gücü 6,6 megavat seviyesinde bulunuyor. Bu santralden üretilen elektrikle 20 bine yakın ağacın kurtarılması ve 10 bin tona yakın karbondioksit salınımının önüne geçileceği hesaplanıyor.

Toplamda 125 bin metrekarelik alan üzerine kurulu olan bu santralden yıllık toplam 10,7 milyon kilovatsaat elektrik üretilecek. Açıklamada görüşlerine yer verilen ABank Ticari Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mete Hakan Güner, yenilenebilir enerji kaynaklarının, sürdürülebilir bir ekonomi ve dünyanın geleceği için hayati bir önemi olduğunu kaydetti.

Haberin Devamı

Tekno Şirketler Grubu CEO’su Altay Coşkunoğlu ise Türkiye'nin enerjide dışa bağımlı bir ülke olduğunu ve enerji giderlerinin cari açığın en temel kaynağını oluşturduğuna dikkati çekerek, "Türkiye olarak enerji stratejimizi doğru planlayabilir ve her yıl enerji ithalatı için ödediğimiz tutarı GES projelerinde kullanabilirsek, enerji ithalatımızı yüzde 75 oranında azaltabilir ve yatırımın karşılığını 3 yıl içerisinde geri alabiliriz.” değerlendirmesinde bulundu.

BAKMADAN GEÇME!