Seçim turları hızlandı, Anadolu kulüplerine ’talih kuşu’ kondu

Güncelleme Tarihi:

Seçim turları hızlandı, Anadolu kulüplerine ’talih kuşu’ kondu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2007 00:00

22 Temmuz’da yapılacak genel seçimler öncesi milletvekili adayları bölgelerini karış karış gezerken bu kez Eskişehir’den aday gösterilen Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ile Antalya adayı Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin, iki kentin spor kulüplerine "talih kuşu" etkisi yaptı. Eskişehirspor, 1.5 milyon YTL’lik transferi ’parasız’ yaptı, Vakıfbank da Antalya’ya sponsor oldu.

ÖNÜMÜZDEKİ ay yapılacak genel seçimler öncesi Anadolu kulüplerine tam anlamıyla "talih kuşu" kondu. Milletvekilleri aday olduğu bölgeleri karış karış gezerken Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ve Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin’de aday olduğu kentlerin futbol kulüplerine destekleriyle dikkati çekti. Bu yıl Süper Lig’in kapısından dönen Eskişehirspor’u birinci lige çıkarmayı vaat eden Unakıtan sayesinde takım 1.5 milyon YTL değerinde 4 transfer gerçekleştirdi. Yine Antalya adayı Bakan Şahin’in girişimleriyle kentin spor kulübüne Vakıfbank 500 bin YTL’lik sponsorluk desteği sağladı.

KASADAN PARA ÇIKMADI: Transfer sezonun açılmasıyla birlikte 4 transfer gerçekleştiren Eskişehirspor, geçmiş dönemde de bu futbolcuları transfer etmek istemiş, bonservis bedelleri yüksek olduğu için futbolculara bir türlü imza attıramamıştı. Ancak Unakıtan’ın adaylığının açıklanmasıyla birlikte Türk futbol tarihinin köklü kulübü Eskişehirspor bu transferleri bir bir gerçekleştirmeye başladı. Bugüne kadar bonservis bedeli 1.5 milyon YTL değerinde olan 4 futbolcuyu kulübe kazandıran Unakıtan’a Başkan Nebi Hatipoğlu teşekkür ederek kulübün resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada "Bu transferler için kulübümüzün kasasından 5 kuruş çıkmadı" diyor.

1’İNCİ LİGE ÇIKARMA VAADİ: Kemal Unakıtan, Eskişehirspor’un resmi internet sitesinde Eskişehirspor üzerinden siyaset yapmadığını dile getirdi. Unakıtan, daha önceki açıklamalarında ise Eskişehirspor’u Süper Lig’e çıkarma sözü verip, kendisini eleştirenlere de şu yanıtı veriyordu: "Biz buraya siyaset yapmak için gelmedik Eskişehir’i seven Eskişehirspor’u da sevmelidir ve yardım etmelidir. Bugün nereye giderseniz gidin o kentin bir markası vardır. Eskişehirspor da bu kentin bir markasıdır. Biz Eskişehirspor’a yardım için buradayız."

TESİSLER İÇİN DE SÖZ VERDİ: Türk futbol tarihinin köklü kulüplerinden biri olan Eskişehirspor’un resmi internet sitesine konuşan kulüp Başkanı Nebi Hatipoğlu da şunları söyledi: "Sayın Bakan için söylenenleri ve yazılanları hayretle karşılıyorum. Sayın Unakıtan vaat değil, ne söylediyse yerine getirdi. Tesisler konusunda söz verdi transferde bonservis konusunda söz verdi hepsini yerine getirdi. Bize dışarıda Porsuk çayını ve tramvayı değil Eskişehirspor’u soruyorlar. Eskişehir’de en büyük değer Eskişehirspor’dur."

Alex’i ister misiniz şampiyonluk isterim

MALİYE Bakanı Kemal Unakıtan, Eskişehirspor’un çok köklü bir spor kulübü olduğunu belirterek, "Bu pozları siyaset için vermiyorum. Bu kulübün mazisini bilen birisiyim. Eskişehirspor’u seven, maçlarını izleyen birisi olarak buradayım. Bana ’Bu futbolcular iyi’ dediler, aldım. Alex’i falan ister misiniz? Ama şampiyonluk isterim. Eskişehirsporu bütçeyi takip eder gibi takip ederim ona göre" demişti.

Antalyaspor: Sayın Şahin’in desteği bizi çok mutlu etti

BU yıl Türkiye Süper Lig’ine veda eden Antalyaspor’un resmi internet sitesinde, "Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin’in girişimleriyle Vakıfbank, kulübümüze 500 bin YTL’lik reklam desteği sağladı" denildi. Kulübün internet sitesine konuşan Şahin ise, Antalyaspor’a her türlü desteği vermeye hazır olduğunu ifade etti. Antalyaspor Başkanı Sedat Peker, sitedeki açıklamasında Antalyaspor’u yeniden layık olduğu yere çıkarmaya kararlı olduklarını ve böyle bir dönemde Bakan’ın bu girişimleri ve destekleri karşısında son derece mutlu oldukları söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!