Garanti, Çin ile ortak kart basacak

Güncelleme Tarihi:

Garanti, Çin ile ortak kart basacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2007 00:00

Garanti Bankası, 1 milyarın üzerinde kart kullanıcısına sahip China Union Pay (CUP) ile ortak kart çıkaracak. Garanti böylece, Çin’deki 190 bankanın üye olduğu ulusal ödeme ağı CUP ile ortak kart basma hakkını alan Avrupa’daki ilk banka oldu.

Haberin Devamı

Garanti Bankası ile CUP arasındaki anlaşmaya ilişkin basın toplantısı bugün Garanti Bankası Genel Müdürlüğü'nde gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Garanti Ödeme Sistemleri Genel Müdürü Mehmet Sezgin, Çin’de ilk temsilciliği açan ve uzun süre tek Türk bankası olarak hizmet veren Garanti'nin, bu ülkeyle işbirliğini güçlendirmeyi sürdürdüğünü söyledi.

"TİCARİ İŞBİRLİĞİNE ÖNEMLİ KATKILAR SAĞLAYACAK"

Geçen yıl CUP ile imzaladıkları ilk anlaşmayla, Türkiye’ye gelen Çinlilerin Türkiye'de ilk kez ve yalnızca Garanti’nin POS terminallerinden işlem yapmaya ve Çince menüye sahip Garanti ATM’lerinden para çekmeye başladığını hatırlatan Sezgin, "Şimdi de CUP kartı çıkartan Avrupa’daki ilk banka oluyoruz. Çin’de kullanılabilecek CUP logolu kredi kartlarımızla, iki ülke arasındaki ticari işbirliğinin gelişmesine önemli bir katkı sağlamaya hazırlanıyoruz" dedi. Sezgin, önümüzdeki dönemde CUP ile ortak çıkarttıkları kartların iki ülke arasındaki para transferlerinde de kullanılmasını hedeflediklerini kaydetti.

"AVRUPA'DAKİ İLK İŞBİRLİĞİMİZİ TÜRKİYE İLE YAPMAKTAN MEMNUNUZ"

CUP Dış İlişkiler Başkanı Mr. Dong Li de Çin’in tek ödeme kurumu olarak 1.1 milyar kart sahibine hizmet verdiklerini ifade ederek, "Avrupa’daki ilk işbirliğimizi, dünyanın en köklü medeniyetlerinden biri olan Türkiye’de gerçekleştirmekten mutluluk duyuyoruz. Garanti Bankası ile karşılıklı saygı, anlayış ve destek temeline dayalı işbirliğimizin gelişerek artacağına inanıyoruz” diye konuştu.

Garanti Bankası Şangay Baş Temsilcisi Noyan Rona ise anlaşmanın Türk iş adamlarına Çin’deki ekonomik, ticari ve turistik temaslarında büyük kolaylık sağlayacağını dile getirdi. Rona, "Garanti Bankası Şangay Temsilciliği olarak, Çin’e gelecek işadamlarımıza verdiğimiz hizmetler, daha geniş kapsamda devam edecek” dedi.

Anlaşmaya göre, Çin’e sık seyahat eden ve ticari ilişkilerde bulunan kişi ve kuruluşlar, ülkede yaptıkları harcamaları Bonus Business, Bonus Bireysel ve Garanti Paracard ile gerçekleştirebilecek. Çin’deki alışverişlerinde taksit olanağından yararlanırken, kazandıkları bonusları Türkiye’de harcayabilecek.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!