600 milyon Euro yatırdı, Mandarin’i Bodrum’a çekti İstanbul’u gözlüyor

Güncelleme Tarihi:

600 milyon Euro yatırdı, Mandarin’i Bodrum’a çekti İstanbul’u gözlüyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2012 00:00

Bodrum’daki Cennet Koyu’nda 600 milyon Euro’luk otel, rezidans ve villa yatırımı yapan Astaş Holding, işletme için Mandarin Oriental’la anlaştı. Astaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Aşçı, Mandarin markasıyla İstanbul’a da yatırımı düşündüklerini söyledi.

Haberin Devamı

BODRUM’un Göltürkbükü’nde Cennet Koyu’na bakan alanda 600 milyon Euro yatırımla lüks otel, rezidans ve villa yapan Astaş Holding, işletme için Mandarin Oriental’le anlaşmaya vardı. Bodrum Göltürkbükü’ndeki ‘Mandarin Oriental Bodrum’ otelinde 102 oda, ‘The Residences at Mandarin Oriental Bodrum’da ise 214 villa ve rezidans dairesi bulunacak.

Akdeniz çanağında ilk

Astaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Aşçı, otel, rezidans ve villaların Mandarin Group’un Türkiye’deki ve Akdeniz çanağındaki ilk projesi olduğuna dikkat çekti. Projede 102 odalı otel, 98 villa ve 112 rezidans bulunacağı bilgisini veren Aşçı, “Göltürkbükü Cennet Koyu’nda 600 bin metrekarelik arazi üzerine inşa edilecek. Üç villa tipi bulunacak. Projedeki villalar 3-4.5 milyon Euro, rezidanslar 900 bin-2 milyon Euro arasında olacak. Ön satışlarda da şu anda yüzde 38’ini satmış durumdayız” dedi.

Haberin Devamı

60 yıllık anlaşma yaptı

Aşçı, dünyanın lüks otel markalarından Mandarin’i Türkiye’ye ilk kez Bodrum projesiyle getirdiklerini dile getirerek, şunları söyledi: “Akdeniz çanağının da ilk Mandarin Oriental otel, rezidans ve villa projesi olacak. Proje için 600 milyon Euro’luk yatırım yürüyor. 60 yıllık işletme şeklinde anlaşma yaptık. Rezidansları tapulu olarak satacağız. Projenin 2014 yılında tamamlanmasını planlıyoruz.”

Lükste üste taşıyacak

Fırsat olursa Mandarin’le İstanbul’da da proje yapabileceklerine işaret eden Aşçı, şunları dile getirdi: “Bu yatırımla Bodrum’a, Mandarin Oriental’in sofistike ve elit müşteri portföyünü çekerek katkıda bulunacağız. Bodrum’u dünyanın en lüks resort destinasyonları listesinde en üst sıralara taşıyacağız. Hedefimiz Bodrum’u, beklentileri yüksek ziyaretçilerin dinlenmek, eğlenmek ve kendilerini yenilemek için gleceği lüks bir destinasyon olarak konumlamak.”

1 milyon yeni bitki 100 bin ağaç dikilecek

Vedat Aşçı, Bodrum’daki otel ve rezidans projesinin özelliklerini şöyle sıraladı:

Göltürkbükü Cennet Koyu’nda 2 kilometre sahil şeridi bulunacak.
1 milyon yeni bitki ve 100 bin yeni ağaç dikilecek toplam 600 bin metrekarelik arazisi var.
Tamamı deniz manzaralı 98 villa ve 116 rezidans.
Helikopter pisti ve deniz uçağı bulunacak.
Otelde bir evin konforu ile Mandarin Oriental’in ayrıcalıklı imkanları ve hizmetlerinin birleşimi olacak.
Dünya çapında restoranlar, son teknoloji fitnes merkezi ve otel havuzu bulunacak.
Geleneksel Bodrum mimarisini, geleceğin Akdeniz mimarisi ile modernize eden mimari tasarıma sahip villar olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!