600 bin ECU'luk AB projesini İKV yürütecek

Güncelleme Tarihi:

600 bin ECUluk AB projesini İKV yürütecek
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 1999 00:00

Haberin Devamı

Türk özel sektörünün Avrupa Birliği (AB) ile ilişkilerini yürüten İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV), AB'nin düzenlediği 600 bin ECU'lük işbirliği prejesini kazandı. Hazine Müsteşarlığı'nın hazırladığı işbirliği programını kabul eden AB Komisyonu, projeyi yürütecek kuruluşu seçmek için ihale açtı. İhaleye 9 Avrupalı firma, Türk partnerleri ile teklif verdi.

AB Komisyonu, küçük ve orta işletmelerin desteklenmesini öngören Business Partnerships programının yürütülmesi için İKV'yi seçti. Proje üç sektör için uygulanacak. EU-Turkey Business Partnerships projesinden, ilk olarak mobilya, kağıt, mukavva dahil ağaç ürünleri ve ilgili makinaları alanlarında 100 Türk firması yararlanacak. Türk firmaları 200 Avrupalı firmayla tanışma fırsatı bulacak. 2000 yılı sonuna kadar iki kez tekrarlanacak programdan ilerki tarihlerde elektronik ve toprağa dayalı sanayii sektörleri de yararlanacak.

Bu proje, mobilya, kağıt, mukavva dahil ağaç ürünleri imalatı gerçekleştiren firmalara 25-26 Kasım 1999 tarihlerinde İstanbul'da yapılacak toplantıda üç aşamalı olarak uygulanacak. İlk aşamada projeden yararlanmak için başvuran 100 Türk firması belirlenecek, bu firmalar AB ülkelerinde tanıtacak. Böylelikle 100 firmaya AB ülkelerinde pazar bulma şansı yaratılacak. Son aşamada da işbirliği görüşmeleri başlayacak. Programdan yararlanmak isteyen firmaların 25 Mart tarihine kadar İKV'ye başvurmaları gerekiyor.

Tanıtım aşamasında Türk firmalarına ilişkin bilgiler kataloğun yanı sıra hazırlanacak web sayfasında internet aracılığı ile AB firmalarına duyurulacak. Dört dilde hazırlanan katalogları inceleyen AB firmaları işbirliği yapmak istedikleri Türk firmalarını belirleyecekler. Daha sonra yine bilgisayar programı ile Türk firmalarıyla yabancı firmaların görüşme talepleri biraraya getirelerek Kasım ayı İstanbul toplantısı için randevular belirlenecek. 25-26 kasım tarihlerinde uygulanacak programla Türk ve AB firmaları biraraya gelerek ticari, teknik, mali ve arge alanında işbirliği imkanlarını arayacaklar. Toplantıda, Türk ekonomisine ilişkin bilgiler de verilecek.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!