60 ülkeden 1000 işadamı Ankara’da buluşuyor

Güncelleme Tarihi:

60 ülkeden 1000 işadamı Ankara’da buluşuyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2015 23:22

B20 Türkiye Konferansı 3-5 Eylül’de Ankara’da gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinden (TOBB) yapılan açıklamaya göre, TOBB ve B20 Türkiye Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun evsahipliğinde gerçekleştirilecek organizasyonda bir araya gelecek küresel iş dünyasının aktörleri ekonomideki sıkıntıları değerlendirilecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılması beklenen B20 Türkiye Konferansı’nda 60 ülkeden binin üzerinde işadamı ve finans dünyası temsilcisi yer alacak. Konferansta, G20 finans bakanları ve merkez bankası başkanlarının katılacağı oturumlara yer verilecek.

IMF BAŞKANI DA KONUŞACAK

Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın da iş dünyası liderlerine hitap edeceği konferansta IMF Başkanı Christine Lagarde, Hindistan Merkez Bankası Başkanı Raghuram Rajan, Meksika Merkez Bankası Başkanı Agustin Carstens ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, iş dünyası ile karşılıklı fikir alışverişinde bulunacak. Toplantı ile aynı zamanda, B20 Türkiye’nin Aralık 2014’ten beri devam ettirdiği çalışmalarının sonuçları dünyaya duyurulacak.
Bu süreçte, ticaret, altyapı ve yatırımlar, büyümenin finansmanı, istihdam, yolsuzlukla mücadele, KOBİ’ler ve girişimcilik görevlileri, küresel iş dünyasından 800 üyesi ile 19 öneri ortaya koydu. G20 liderlerine sunulmak üzere hazırlanan bu öneriler, söz konusu konulardaki temel sorunlarına çözümler içeriyor.

Haberin Devamı

6 SORUN İÇİN ÇÖZÜM ARANACAK

Türkiye dönem başkanlığında çalışma kapsamını genişleten B20’de bu sene küresel iş dünyasının tespit ettiği öncelikli 6 sorun alanı şöyle belirlendi: “Küresel ticaret pastasının eskisi gibi büyümemesi, ticarette ve yatırımlarda korumacılığın artması, altyapı yatırımlarının projelendirme ve finansman süreçlerinde ciddi öngörülebilirlik sorunlarının bulunması, finansal regülasyonlarda reform sürecinin tamamlanmaması ve uygulamada belirsizliklerin bulunması, KOBİ’lerin finansmanında ve küresel ekonomiye entegrasyonunda yaşanan ciddi sıkıntılar ile kadın ve gençleri iş hayatında başarıya götürecek beceri gelişiminin sağlanamaması.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!